Ένα γκολ σε 15 τελικές ο Γκερέρο!

Η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού καλά κρατεί, με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο να σπάει τα κοντέρ αναποτελεσματικότητας! Ένατοι χειρότεροι στη Superleague οι “ερυθρόλευκοι”...

Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια από το Ηράκλειο, όπου μπορεί η εμφάνισή τους να ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο έχασαν ορισμένες -λίγες- σημαντικές ευκαιρίες για να σώσουν την παρτίδα. Στην πλέον κλασική πρωταγωνιστής ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος πήρε μία μπαλιά... λουκούμι μετά από σέντρα του Φετφατζίδη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντινή απόσταση, καθώς ο Στρέζος έδιωξε με τα πόδια την κεφαλιά του. 

Αυτή ήταν και η μοναδική τελική του Ισπανού στράικερ στο παιχνίδι, παρότι αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Συνολικά οι "ερυθρόλευκοι" μέτρησαν 11 τελικές, αλλά καμία εξ αυτών δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι τέσσερις μάλιστα έγιναν από έναν μέσο, τον Νάτχο, που μάλιστα μπήκε αλλαγή! 

Για τον Γκερέρο ωστόσο ήταν η 15η προσπάθεια για γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όμως στο ενεργητικό του συνεχίζει να μετράει ένα γκολ όλο κι όλο κι αυτό στο 90' του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (5-0) όταν το σκορ ήταν ήδη στο 3-0. 

Η επίδοση 1/15 στα γκολ ανά σουτ, αποτελεί τη χειρότερη για "καθαρόαιμο" φορ της Superleague. Επίσης 1 γκολ σε 15 τελικές έχει και ο Γιώργος Μασούρας του Πανιωνίου, που όμως δεν είναι κλασικός φορ, αλλά αγωνίζεται είτε ως δεύτερος, είτε ως εξτρέμ. Μακράν πιο άστοχος επιθετικογενής παίκτης του πρωταθλήματος πάντως είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής των "κυανέρυθρων", ο Σρτζάν Σπιριντόνοβιτς, που μετράει 19 τελικές χωρίς να έχει βρει δίχτυα! Βέβαια κι ο Σερβοαυστριακός άσος δεν είναι φορ, καθώς παίζει πιο πίσω ή στα άκρα. 

Από τους πλέον αναποτελεσματικούς της Superleague κι ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με ένα τέρμα σε 14 προσπάθειες, ενώ ο Χασάν έχει επίσης ένα γκολ αλλά σε 13 τελικές! 

9ος πιο άστοχος της Superleague ο Ολυμπιακός!

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού έχει επισημανθεί εδώ και καιρό. Η στατιστική των Πειραιωτών μάλιστα τείνει να γίνεται ολοένα και χειρότερη από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ενδεικτικό εξάλλου πως το ματς στο "Γεντί Κουλέ" ήταν το έβδομο σερί σε όλες τις διοργανώσεις που η ομάδα του Μαρτίνς δεν πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ, εν προκειμένω κανένα (στα 3/7 δεν σκόραρε)! Από τη στιγμή άλλωστε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μόλις δύο φορές ο Ολυμπιακός σκόραρε πάνω από ένα τέρμα ανεξαρτήτως διοργάνωσης, κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα (5-0) κι Αστέρα Τρίπολης (2-1). 

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν τελικές, αλλά έχουν τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Οι 105 προσπάθειες που μετράνε εξάλλου, είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της Superleague, με την αμέσως επόμενη να είναι η ΑΕΚ των 93. Ωστόσο μόλις οι 15 εξ αυτών μετουσιώθηκαν σε γκολ, με την αναλογία να είναι 0,0952 που είναι η 9η χειρότερη επίδοση του πρωταθλήματος. 

Χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα είναι κατά σειρά ο Απόλλων (16ος), ο Λεβαδειακός (15ος), ο Αστέρας Τρίπολης (14ος), ο Πανιώνιος (9ος), η Λάρισα (11η), η Λαμία (10η) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (12ος), ομάδες δηλαδή που στην πλειοψηφία τους παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία!

Πλέον αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, που διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 14 γκολ σε 76 τελικές, η αναλογία δηλαδή είναι 0,18 γκολ/σουτ (περίπου 1 γκολ ανά πέντε τελικές), ενώ του ΠΑΟΚ είναι 0,17 (12 γκολ σε 68 τελικές). Δεύτερη καλύτερη επίθεση εκείνη της ΑΕΚ με 13 τέρματα (σε 93 τελικές).