Οι υποχρεώσεις των διεθνών του ΠΑΟΚ και η... άδεια Μεσήμβρια

Αδειάζει η Ν.Μεσημβρία καθώς οι διεθνείς του ΠΑΟΚ αναχωρούν δεδομένου πως έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.

Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη έρχεται, οι διεθνείς του ΠΑΟΚ φεύγουν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται να διαχειριστεί αρκετές απουσίες.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Ώρα για την τελευταία διακοπή για παιχνίδια εθνικών ομάδων μέσα στο 2018. Οι διεθνείς του Δικεφάλου ετοιμάζονται να φορέσουν τις φανέλες των χωρών τους και το paokfc.gr σας παρουσιάζει τις κλήσεις και το πρόγραμμά τους.

Η Εθνική Ελλάδας πέρασε σε εποχή Άγγελου Αναστασιάδη και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στη Φιλανδία. Ελπίδες για την πρωτιά υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστες, καθώς η Φινλανδία βρίσκεται στους 12 βαθμούς και η χώρα μας στους έξι. Το συγκρότημα του Αναστασιάδη θα φιλοξενήσει τους Φινλανδούς (15.11) και τους Εσθονούς (18.11) στο ΟΑΚΑ, με τα δύο παιχνίδια να διεξάγονται στις 21:45 και θέλει μόνο νίκες για να ελπίζει σε νίκη της Ουγγαρίας την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να κατακτήσει την κορυφή στο γκρουπ. Στην αποστολή βρίσκονται οι Πέλκας , Πασχαλάκης και Καρέλης , όπως ακριβώς και στις αναμετρήσεις του Οκτωβρίου, ενώ στις επιλογές του προπονητή είναι και οι δανεικοί του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο, Κουλούρης και Γιαννούλης.

Ο Δημήτρης Λημνιός , καθώς και ο Λάζαρος Λάμπρου, είναι στις επιλογές του Αντώνη Νικοπολίδη για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας U21, κόντρα στην Αυστρία, στα μπαράζ της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 16.11 και ώρα 18:00, ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 20 του μήνα στις 19:00.

Με έξι παίκτες του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει η Εθνική Ελλάδας U19 στη Βουλγαρία για να συμμετάσχει στην Qualifying Round του 18ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στον όμιλο της χώρας μας συμμετέχουν πέρα από τους οικοδεσπότες Βουλγάρους, η Ρουμανία και το Γιβραλτάρ, με τις δύο πρώτες θέσεις να δίνουν το εισιτήριο για την Elite Round. Στις επιλογές του Γιάννη Γκούμα είναι οι Λευτέρης Λύρατζης , Αντώνης Γαϊτανίδης, Γιάννης Μιχαηλίδης, Απόστολος Διαμαντής, Μάριος Τσαούσης, ενώ στη θέση του τραυματία Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη, κλήθηκε ο Γιώργιος Δούμτσης.

Σερβία και Ρουμανία αντιμετωπίζουν εναλλάξ Μαυροβούνιο και Λιθουανία για το Nations League, με τους Σέρβους να μετρούν οκτώ βαθμούς και να έχουν το πάνω χέρι στο κυνήγι της πρωτιάς, τους Μαυροβούνιους επτά και τους Ρουμάνους έξι. Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Αλίν Τόσκα βρίσκονται στις επιλογές των προπονητών τους.

Δράση έχουμε και για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019. Η Αίγυπτος έχει εξασφαλίσει την πρόκριση ήδη και φιλοξενεί την Τυνησία για το παιχνίδι που κρίνει την πρωτιά του ομίλου, με τον Αμρ Ουάρντα να είναι στις επιλογές του Χαβιέ Αγκίρε.

Το Πράσινο Ακρωτήρι, με τον Φερνάντο Βαρέλα να επιστρέφει στην αποστολή ταξιδεύει στην Ουγκάντα και θέλει νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης, μετά την ήττα στην Τανζανία την προηγούμενη αγωνιστική.