Στην κορυφή για 43 ημέρες και έπεται συνέχεια

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό και είχε δύο βαθμούς λιγότερους από τους ερυθρόλευκους, όσους του αφαιρέθηκαν από την βαθμολογία στην αρχή του πρωταθλήματος. Με τη νίκη του εκείνη ο "δικέφαλος του Βορρά" πάτησε για πρώτη φορά στην κορυφή και πέντε αγωνιστικές μετά παραμένει σε αυτήν.

Η διαφορά του από τότε μέχρι και σήμερα, 43 ημέρες μετά και με συμπληρωμένο το 1/3 του πρωταθλήματος αυξάνεται συνεχώς από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Από την 5η αγωνιστική μέχρι και την 10η ο ΠΑΟΚ έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς,  πέντε   βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, πέντε περισσότερους από την ΑΕΚ που στο μεταξύ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και δυο περισσότερους από τον Ατρόμητο την μοναδική ομάδα που του έχει κόψει μέχρι τώρα βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η μοναδική ομάδα που στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κάνει πορεία ανάλογη με αυτήν του ΠΑΟΚ είναι η Ξάνθη, που έχει μαζέψει 12 βαθμούς αλλά απέχει από την κορυφή οκτώ.