Η υπόθεση Σιμόες, "κλειδί" για τις μεταγραφές

Η ΑΕΚ θα βγει στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη για να αγοράσει χαφ, αλλά τα "ψώνια" της θα τα κρίνει η έκβαση της υπόθεσης του Σιμόες. Το Sport24.gr αναλύει.

Μπορεί οι… πόρτες της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς να ανοίγουν σε περίπου δυο μήνες. Και μπορεί συνήθως ο Νοέμβρης να είναι το διάστημα που φτιάχνεται από τις ομάδες ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός. Όμως η ΑΕΚ έχει ήδη (τουλάχιστον) μια ανάγκη ενίσχυσης, την οποία κουβαλάει ήδη από το καλοκαίρι.

Ακόμα και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, χαρακτήρισε ανοικτά ως «μ……α», το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε ένας επιπλέον παίκτης για τα χαφ. Παρότι είναι ξεκάθαρη η πολιτική που έχει χαράξει η διοίκηση, πως δεν πρόκειται να κάνει μεταγραφή η ΑΕΚ, αν δεν βρίσκει ακριβώς αυτό που ψάχνει.  Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε τον Ιανουάριο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι «κλειδωμένο» πως η ΑΕΚ θα βγει στην αγορά του Γενάρη, ψάχνοντας για έναν ακόμα παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Ο Αϊντάρεβιτς δεν υπολογίζεται, ο Μοράν βοηθά ελάχιστα και μόνο με τρεις χαφ, η σεζόν δεν βγαίνει.

Μάλιστα με δεδομένο πως η ανάγκη είναι ξεκάθαρα… επείγουσα, στην Ένωση θέλουν να κινηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν την μεταγραφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και να μπει ο παίκτης το ταχύτερο δυνατό στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ. Όμως τον τρόπο που η Ένωση θα κινηθεί στην χειμερινή αγορά για την ενίσχυση στην μεσαία γραμμή, θα την κρίνει εν πολλοίς η έκβαση της υπόθεσης της ανανέωσης του συμβολαίου του Σιμόες.

Το μέλλον του Πορτογάλου, θα κρίνει και πόσους και με ποια αγωνιστικά χαρακτηριστικά χαφ, θα ψάξει η ΑΕΚ τον Γενάρη. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι της Ένωσης, θα επιδιώξουν να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο θέμα Σιμόες, μέχρι και τις αρχές του Δεκέμβρη. Ο Πορτογάλος θα πάρει στα χέρια του την τελική πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου και η ΑΕΚ θα αξιώσει άμεση απάντηση.

Όχι μόνο διότι είναι ένα ζήτημα το οποίο επιβάλλεται να λυθεί, αλλά και διότι η λύση του θα καθορίσει και τις κινήσεις στην μεταγραφική αγορά. Σε περίπτωση δηλαδή που οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Σιμόες, η ΑΕΚ δεν θα περιμένει μέχρι και το καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο στην αγωνιστική εξίσωση. Θα επιδιώξει να το κάνει ήδη από τον Γενάρη.  Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα χρειαστεί να κινηθεί για την απόκτηση δυο χαφ.

Προφανώς και ακόμα και αν προκύψει μια τέτοια αναγκαιότητα, δεν είναι εύκολο σε μια μεταγραφική περίοδο με ιδιαιτερότητες, όπως αυτή του Γενάρη, να βρεθούν δυο χαφ με τα χαρακτηριστικά που τους θέλει η ΑΕΚ. Ωστόσο οι άνθρωποι της Ένωσης δουλεύουν ήδη την προετοιμασία της κάλυψης της ανάγκης που ήδη υπάρχει. Δηλαδή την απόκτηση ενός χαφ που θα είναι περισσότερο οκτάρι, με πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά. Και από εκεί και πέρα, η έκβαση της υπόθεσης Σιμόες, θα καθορίσει και τις περαιτέρω κινήσεις. Γι αυτό και η ΑΕΚ θα επιδιώξει να κλείσει το θέμα του Πορτογάλου χαφ, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, πριν καν ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική αγορά.