Ελευθερόπουλος: «Προτίμησα Ηρακλή από άλλες ομάδες της Super League»

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, στάθηκε στο ότι ο Ηρακλής έχει το μέγεθος για να βρίσκεται στη Super League και υπογράμμισε πως η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ.


 
Οι δηλώσεις του στη Nova:

«Υπήρχαν προτάσεις από τη Super League που προτίμησα να μην τις αποδεχτώ. Με τον Ηρακλή δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο, είναι και η ιστορία και το όνομα αυτής της ομάδας αλλά και το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν οι άνθρωποί του”. 

Για τον στόχο του Ηρακλή, είπε: «Ο στόχος του Ηρακλή είναι οι νίκες και η άνοδος στην κατηγορία που ανήκει. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι πάνω από κατηγορία. Δηλαδή, σε όποια κατηγορία και να είναι, το μέγεθος της ομάδας είναι πολύ παραπάνω. Και το μέγεθος του Ηρακλή είναι σαφέστατα για τη Σούπερ Λίγκ και μόνο».

Αναφέρθηκε -ήταν και παίκτης της ομάδας- στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με τους εξωαγωνιστικούς υποβιβασμούς: «Είχαμε κάνει μια εξαιρετική χρονιά τότε (σ.σ.: σεζόν 2010-2011), ήμασταν πολύ κοντά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο να βγούμε στην Ευρώπη. Και δυστυχώς, αυτή η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και την έχει πληρώσει όταν άλλες ομάδες με αντίστοιχα ή και χειρότερα γεγονότα δεν την πληρώσανε. Είναι ταλαιπωρημένος ο λαός του Ηρακλή οπότε νομίζω τους αξίζει ένα καλό πρότζεκτ, μια καλή ομάδα και να τους κάνουμε περήφανους που θα ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκ».
Αναφέρθηκε στα πρόσωπα που γνωρίζει και ξανασυναντά στον Ηρακλή: «Πιο εύκολη είναι έτσι η συνεργασία όταν είναι στη διοίκηση ή στο τεχνικό τιμ άτομα που έχεις συνυπάρξει αγωνιστικά και μιλάτε την ίδια γλώσσα. Λύνονται πιο εύκολα κάποια ζητήματα».

Για το αν θα χρειαστεί χρόνος, είπε: «Σαφέστατα θα χρειαστεί χρόνος. Δεν υπάρχουνε μάγοι. Το καλό όμως είναι ότι παίρνεις μια ομάδα που έχει ποιότητα, μια ομάδα που και ο προηγούμενος προπονητής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Για να περάσω τη φιλοσοφία μου, σίγουρα χρειάζεται χρόνος, δεν είναι εύκολο να στον δώσει ο κόσμος, το καταλαβαίνω αλλά θα προσπαθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλουμε».

Για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (18/11, 15:00) του Ηρακλή με την Παναχαϊκή, είπε: «Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό είναι και μεγάλη χαρά για τους παίκτες μας, στη Football League να βρίσκεις τέτοιους αντιπάλους που απολαμβάνεις και ευχαριστιέσαι τα παιχνίδια υψηλότερου επιπέδου».

Για το αν οι προσωπικές του φιλοδοξίες ταυτίζονται με αυτές τις ομάδες, είπε: «Σαφέστατα. Εγώ ήμουν όλα τα χρόνια Super League. Οπότε ο μοναδικός λόγος να κατεβώ στη Football League ήταν ο Ηρακλής και όχι για να μείνω στη Football League αλλά ένα πέρασμα για να ανεβούμε, παρέα, εκεί που ανήκει».