Ο Κάνιας "φωνάζει" για ανανέωση

Ο Χοσέ Κάνιας παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και περιμένει και αυτόν από τη διοίκηση με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ επέλεξαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας τους για το μήνα Οκτώβριο τον Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός μέσος είχε βραβευτεί πριν μερικές εβδομάδες και για το γκολ που πέτυχε στον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League με τη Βασιλεία στην Τούμπα, ένα γκολ που ήταν και το πρώτο επίσημο φέτος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Ο Κάνιας στην ουσία αποτελεί το alter ego του Κρέσπο στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου. Όπως και ο συμπατριώτης του, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που μπορεί να μην παίρνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο προσφέρει σημαντικές λύσεις που τον κάνουν πολύτιμο για τον προπονητή του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ίσως και να ήταν ο μοναδικός, μετά τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, στον οποίο πραγματοποίησε κατά κοινή ομολογία την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.

Όσο δεν του αρέσουν οι δηλώσεις, τόσο δεν σταματά να μιλά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Ο Κάνιας είναι το «πειραχτήρι» της ομάδας και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπαίκτες του. Όπου βρίσκεται αυτός δημιουργείται «πηγαδάκι» και με τα πειράγματα του να δίνουν και να παίρνουν είναι η… ψυχή της παρέας.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Αγωνιστικά ο  Ισπανός έχει φτάσει στις 83 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, περισσότερες από όσες πραγματοποίησε ακόμη και στη Ρεάλ Μπέτις, την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τα τρία γκολ που πέτυχε στην καριέρα του και με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει και τους δύο τίτλους του στους δύο νικηφόρους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει ξεκινήσει βασικός στα 18 από τα 22 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, μπήκε ως αλλαγή σε άλλα δύο με τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα και με τον Εργοτέλη για το κύπελλο, ενώ έμεινε στον πάγκο στους δύο εντός έδρας αγώνες με Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη.

«ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ… ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Ο Κάνιας ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει τονίσει ότι θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και περιμένει τη διοίκηση για συζητήσεις. Το σίγουρο είναι ότι με τις εμφανίσεις του προκαλεί στην ουσία το Δικέφαλο να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός που έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο για το βασικό δίδυμο στα αμυντικά χαφ λογίζονταν οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο. Ωστόσο ο Κάνιας, έχοντας και κάποιες όχι και τόσο καλές εμφανίσεις, βάζει δύσκολα στο προπονητή του και δείχνει ότι ακόμη και με τον Σουηδό έτοιμος θα παλέψει για τη θέση στην ενδεκάδα.