Επιστολή Ολυμπιακού στη FIFA για... καλύτερους ξένους διαιτητές

O Oλυμπιακός θεωρεί πως αδικήθηκε από τη διαιτησία του Ελβετού Άντριεν Γιάκοτετ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με επιστολή του στη FIFA ζητάει ξένους διαιτητές εγνωσμένης αξίας.

Μετά το 1-1 στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία του Άντριεν Γιάκοτετ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο Ελβετός διαιτητής τους αδίκησε με αποτέλεσμα να χάσουν δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Θυμίζουμε πως τα έντονα παράπονα του Ολυμπιακού είχαν μεταφερθεί μέσω του Κώστα Καραπαπά μετά το τέλος του «αιώνιου» ντέρμπι, όπου μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε: Ο« διαιτητής για αυτό που τον έστειλαν να κάνει ήταν πολύ καλός. Αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε. Συγχαρητήρια σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και στον κ. Θεοδωρίδη. Συγχαρητήρια και στους εγχώριους, Θωμά Μητρόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο, που κάνουν τόσο καλά την δουλειά τους».

Όπως αναφέρει η «LiveSport» με αφορμή τον Γιάκοτετ η διοίκηση Μαρινάκη έστειλε επιστολή-διαμαρτυρίας στη FIFA, στην οποία εκτός από τις καταγγελίες για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα ανέφερε πως πρέπει να γίνεται πιο προσεκτική επιλογή στον ορισμό ξένων διαιτητών και συγκεκριμένα εγνωσμένης αξίας.