ΑΕΚ: Τα "ναι" και τα "όχι" για τον Καμαρά

Αρέσει και δεν αρέσει ταυτόχρονα ο 23χρονος διεθνής μέσος τη Φινλανδίας, Γκλεν Καμαρά. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της ενδεχόμενης απόκτησής του από την ΑΕΚ; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Με τον γεννηθέντα στο Τάμπερε της Φινλανδίας, εν ενεργεία διεθνή με την εθνική ομάδα της χώρας και ρίζες από τη Σιέρα Λεόνε, Γκλεν Καμαρά, η ΑΕΚ ασχολείται από τον περασμένο Ιούλιο.

Από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, συνεχίζει να το κάνει, με πιο πρόσφατη ευκαιρία για τσεκάρισμα, τον αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία.

Στο ματς αυτό, βρέθηκαν οι Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης και Κόλα. Ο πρώτος, είναι αυτός που «ψήνεται» περισσότερο από όλους με την περίπτωσή του. Οι δύο άλλοι, έχουν πια τον τελευταίο λόγο για την απόκτησή του ή όχι, όπως και για κάθε μεταγραφή. Ο προπονητής θα πάρει την απόφαση, αλλά ο Κόλα είναι επί της ουσίας το «μάτι» που θα κρίνει αν ταιριάζει ή όχι στο αγωνιστικό πλάνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, από το συνολικό scouting report και όχι τις μεμονωμένες εντυπώσεις από το ματς Ελλάδας - Φινλανδίας, στο οποίο ο Καμαρά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει (και) λόγω της συνολικής παρουσίας και αγωνιστικού πλάνου των φιλοξενούμενων, προκύπτει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για έναν αντι-Σιμόες, με τα καλά και τα άσχημά του. Όπως:

-Είναι ένας κλασικός κόφτης, πολλές φορές παίζοντας ακριβώς μπροστά από τους δύο σέντερ μπακ, με περισσότερη ικανότητα από τον Πορτογάλο στη μεταβίβαση της μπάλας προς τα εμπρός, ενώ ψάχνει και την κάθετη πάσα.

-Αν και διαθέτει το ύψος που λείπει από την κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή, με μπόι 1.83 και εμφανή ευελιξία, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, άρα δεν θα προσθέσει το στοιχείο που απουσιάζει από τα «6αρια» της ΑΕΚ.

-Δεν εμφανίζει κάτι το εντελώς ξεχωριστό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, πέραν μιας (σχετικά) καλύτερης ικανότητας στην προωθητική πάσα (δεν μπορεί να είναι ασφαλές κριτήριο το υποδεέστερο πρωτάθλημα της Σκωτίας, ενώ δεν παίζει ευρωπαϊκά ματς με τη Νταντί). Δύσκολα «γράφει» ασίστ (8 σε 120 επίσημα ματς), ακόμα σπανιότερα είναι κοντά στο γκολ (2 όλα κι όλα, σε ματς με τις ρεζέρβες της Άρσεναλ).

-Είναι δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, μπαίνει αποφασιστικά σε αυτές τις φάσεις που απαιτείται μάχη σώμα με σώμα και συνήθως βγαίνει νικητής από αυτές. Έχει επίσης ικανοποιητική ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια ή χωρίς, πάντοτε με κριτήριο το ύψος του.

-Στον αντίποδα, είναι λιγότερο «τρεχαλατζής» και ικανός στην κάλυψη κενών και χώρων, τομέας στον οποίο ο Σιμόες διακρίνεται πολύ και γενικά είναι πολύ ανώτερος από τον Καμαρά.

-Η ηλικία του (23 ετών) και το γεγονός ότι είναι εν ενεργεία διεθνής με τη Φινλανδία, αποτελούν στοιχεία τα οποία ενισχύουν τη μεταπωλητική αξία του.

Εν κατακλείδι, ο Καμαρά είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα έχει πραγματική χρησιμότητα για την ΑΕΚ, εφόσον εκείνη δεν τα βρει με τον Σιμόες.

Θα φέρει κάποια καλύτερα στοιχεία, θα υστερεί σε άλλα εν συγκρίσει με τον Πορτογάλο, ενώ δεν διαφαίνεται το πως θα δημιουργήσει κάτι πολύ πιο παραγωγικό σε δίδυμα με Γαλανόπουλο ή Άλεφ, αν δεν αποκτηθεί κλασικό 8αρι με διαπιστωμένες δημιουργικές (πρώτιστα) και εκτελεστικές ικανότητες.