Ο 20χρονος Αρμενάκας στο Κορωπί για τον Παναθηναϊκό

Ο γεννημένος στην Αμερική και διεθνής με την Αυστραλία, 20χρονος μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Αρμενάκας, ξεκίνησε προπονήσεις τη Δευτέρα στο Κορωπί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και θα περάσει από το κόσκινο του Δώνη.

Προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Κορωπί ο 20χρονος ομογενής μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Αρμενάκας, που θα περάσει από τον έλεγχο του Γιώργου Δώνη για το ενδεχόμενο να ενισχύσει το τριφύλλι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Αρμενάκας είναι ελεύθερος και οι πράσινοι έχουν το δικαίωμα να τον εντάξουν στο δυναμικό τους καθώς δεν εμπίπτει στους μεταγραφικούς περιορισμούς, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες πραγματοποιούσε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ.

Γεννήθηκε στο Νιούπορτ των Η.Π.Α. αλλά σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένειά του μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Σίνδεϊ Ολύμπικ.

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του και το 2011 μετακινήθηκε στην Ιταλία, με τη Μπρέσια να αποτελεί τον πρώτο του σταθμό. 

Ακολούθησε η Γουότφορντ και κατόπιν η Ουντινέζε, με την οποία υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο στα 17 του χρόνια και έγινε ο νεότερος Αυστραλός παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο σε ομάδα που αγωνίζεται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ως δανεικός είχε ένα πέρασμα από τη Β' κατηγορία του Βελγίου με την Τούμπιζε, έχει ύψος 1.79 εκ., είναι αριστεροπόδαρος και η θέση του είναι στα άκρα της επίθεσης. 

Την ίδια περίοδο έγινε διεθνής τόσο με την Κ17 της Ελλάδας (δύο συμμετοχές), όσο και με την αντίστοιχη της Αυστραλίας (επτά συμμετοχές), ενώ αργότερα αγωνίστηκε και στην Κ23 της Αυστραλίας.