Μαουρίσιο, ο «στρατηγός» στο πλάνο του Λουτσέσκου

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο αποτελεί σημείο αναφοράς στο φετινό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου, δικαιώνοντας πανηγυρικά την ατάκα της οικογένειας Σαββίδη το καλοκαίρι στα σενάρια περί πώλησης του Βραζιλιάνου: «No chance».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν χάνει την ευκαιρία να τον αποθεώνει δημοσίως. H on air ατάκα του Ρουμάνου προπονητή μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, «πρέπει να σε καλέσουν στην Εθνική Βραζιλίας...», με τον 30χρονο χαφ να χαμογελάει και να απαντάει άμεσα: «Γιατί όχι;» είναι ενδεικτική των σκέψεων του Λουτσέσκου για τον Βραζιλιάνο.

Ο Μαουρίσιο έχει αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά που είχε για εκείνον αρκετά σκαμπανεβάσματα, «άδειασε» το μυαλό του από σκέψεις μέσα από τα τετ α τετ που είχε με τον προπονητή του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και έδειξε να πατά το... restart με φόντο την φετινή σεζόν.

Η απόκτηση δε του Βέρνμπλουμ σε συνδυασμό με διάφορα μεταγραφικά δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους στην Βραζιλία αναφορικά με τον Μαουρίσιο έβαλαν... φωτιά στα σενάρια περί αποχώρησης του 30χρονου χαφ, ωστόσο, η απάντηση δια στόματος Γιώργου Σαββίδη με την ατάκα «Νo Chance» έκοψε κάθε βήχα στους ενδιαφερόμενους.

Στα προκριματικά του Champions League, το δίδυμο Μαουρίσιο - Κάνιας δεν «έσπασε» σε κανένα παιχνίδι, με τους δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να επωμίζονται το βάρος στη μεσαία γραμμή, με τον Βραζιλιάνο σε ένα πιο δημιουργικό ρόλο, με ικανότητα στο κάθετο ποδόσφαιρο, με σωστές μεταβιβάσεις και «διάβασμα» του αντιπάλου σε αντίθεση με τον Ισπανό που είχε -αναγκαστικά- έναν πιο άχαρο ρόλο στην σύνθεση του Δικεφάλου.

Η απουσία του Μαουρίσιο λόγω τιμωρίας από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Πόντους Βέρνμπλουμ ήταν ακόμη ανέτοιμος οδήγησε τον Λουτσέσκου στην επιλογή των Κάνιας - Σάκχοφ ως δίδυμο, το οποίο έκανε την επανεμφάνισή του σε ακόμη δύο παιχνίδια.

Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου άλλαξε τις ισορροπίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον νεοαποκτηθέντα Πόντους Βέρνμπλουμ να μπαίνει περισσότερο στην εξίσωση. Τα δείγματα του Σουηδού ήταν άκρως ικανοποιητικά από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχοντας τις περισσότερες φορές στο πλευρό του τον Κάνιας ως παρτενέρ και λιγότερο τον Σάκχοφ.

Η επιστροφή του Μαουρίσιο και το δίδυμο με Βέρνμπλουμ
Η αλήθεια είναι πως πλέον παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η συνύπαρξη των δύο ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα ως βασικοί καθώς μέχρι στιγμής μετρούν μόλις δύο παιχνίδια. Αυτό απέναντι στην Τσέλσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και αυτό απέναντι στον Εργοτέλη για το Κύπελλο, με σημαντική υποσημείωση πως και στα δύο, έγινε εκτεταμένο rotation από τον Λουτσέσκου λόγω της διαχείρισης που έπρεπε να κάνει και από την άλλη, κανείς από τους δύο δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο κατάστασης.

Ο μεν Βέρνμπλουμ στο παιχνίδι με την Τσέλσι έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο προκειμένου να ενταχθεί πλήρως στο σύνολο του ΠΑΟΚ ενώ ο Μαουρίσιο στην επανεμφάνισή του στο Παγκρήτιο, προερχόταν από τραυματισμό και γι΄αυτό έγινε αλλαγή από τον Λουτσέσκου στο β΄ημίχρονο.

Με την επιστροφή της ομάδας του Δικεφάλου στην δράση μένει να δούμε πως θα αποδώσει η σύνθεση των χαρακτηριστικών των δύο και στο χορτάρι, σε παιχνίδια must win για τον ΠΑΟΚ ειδικά με φόντο το πρωτάθλημα...