«Μπέρδεμα» με το αίτημα για τα εισιτήρια

Ο Άρης ζήτησε εισιτήρια για μεμονωμένη παρουσία οπαδών του στο Γεντί Κουλέ για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ (25/11), δίχως ωστόσο να ενημερώσει λεπτομερώς τους γηπεδούχους και την Αστυνομία, που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Ασαφώς διαμορφώνεται η κατάσταση σχετικά με την παρουσία ή μη φίλων του Άρη στο Ηράκλειο και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή (25/11, 19:30).

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου διεξήχθη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης, με τους Θεσσαλονικείς να μη δίνουν το «παρών» και ούτε να καταθέτουν αίτημα για εισιτήρια στην ΠΑΕ ΟΦΗ ή στην Αστυνομία.

Δίχως να υπάρχει ενόχληση σχετικά με το ζήτημα, οι Κρητικοί ξεκίνησαν τη διάθεση των εισιτηρίων τους, ηλεκτρονικά και στα σημεία πώλησης, αφήνοντας με απόφαση της αστυνομίας αδιάθετη τη Θύρα 6, για λόγους ασφαλείας. Δεδομένου ότι αυτή είναι πάνω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, συνηθίζεται να μένει άδεια όταν δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί ή να γεμίζει με παιδιά από σχολεία και ακαδημίες.

Σύμφωνα με τους Ηρακλειώτες, το μεσημέρι της Τρίτης (20/11) ο Άρης γνωστοποίησε μέσω επιστολής για πρώτη φορά την επιθυμία του να έχει μια θύρα του γηπέδου στη διάθεσή του, ώστε να μπορούν να καθίσουν εκεί φίλαθλοι της ομάδας που ζουν στην Κρήτη και θέλουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, δίχως όμως να διευκρινίσει τον αριθμό ή τα στοιχεία των φιλάθλων, όπως θα συνέβαινε με την οργανωμένη μετακίνηση.
Ο ΟΦΗ απάντησε από την πλευρά του πως θα πρέπει να γνωρίζει περισσότερα, δίχως να δείχνει αρνητικός σε πρώτη φάση, αλλά όχι στο ασαφές «φόντο», στο οποίο τέθηκε το αίτημα, ειδικά πέντε μέρες πριν το παιχνίδι και δίχως να έχει παραστεί η ΠΑΕ στη σύσκεψη ασφαλείας που έγινε στις 15 Νοεμβρίου. 

Οι «κίτρινοι» δεν απάντησαν ποτέ, με την ΠΑΕ να αφήνει αδιάθετα τα εισιτήρια στη Θύρα 6 και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου να έχει υπόψιν της την περίπτωση την τελευταία στιγμή το ζήτημα να διευθετηθεί και να βρεθούν μεμονωμένα οπαδοί των φιλοξενούμενων στο γήπεδο.

Αν δεν συμβεί αυτό τότε ενδεχομένως εκεί δώσουν το «παρών» παιδιά από σχολεία ή ακαδημίες της περιοχής. Πάντως από τον σύλλογο τονίζουν πως αυτό θα αποτελεί απόφαση της Αστυνομίας, δεδομένου ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για να διευκολύνει την επικοινωνία.