"Δεν ξέρω για Ολυμπιακό, υπάρχει ενδιαφέρον από Αγγλία και Ολλανδία"

Ο Αντώνης Στεργιάκης, ο οποίος έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό, μιλάει στο gazzetta.gr για την καριέρα του στη βουλγαρική ομάδα, το επόμενο βήμα του, αλλά και το ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού.  

Ο Αντώνης Στεργιάκης αποτελεί ένα από τα πιο «hot» ονόματα στο βουλγαρικό πρωτάθλημα, αφού με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του έχει προσελκύσει πλήθος από σκάουτ στα ματς της Σλάβια Σόφιας.

Ο 19χρονος γκολκίπερ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό κατάφερε να πάρει θέση βασικού στον βουλγαρικό σύλλογο σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Πλέον θεωρείται πολύτιμη μονάδα για την Σλάβια Σόφιας την στιγμή που σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο με την περίπτωση του συνεχίζει να ασχολείται ο Ολυμπιακός, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από συλλόγους του εξωτερικού.

Ο Στεργιάκης προέρχεται από απίθανη εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ προβαίνοντας σε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων. Ο διεθνής με την U21 κατέβασε τα ρολά οδηγώντας την ομάδα του σε επικράτηση με 1-0.

Ο Αντώνης Στεργιάκης μίλησε στο gazzetta.gr για τις εμφανίσεις του με την Σλάβια Σόφιας αλλά και τις πιθανότητες να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας κατέβασες τα ρολά. Ήταν η κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα σου στη Σλάβια Σόφιας;

«Πιστεύω ναι. Έχω πραγματοποιήσει και άλλες καλές εμφανίσεις, αλλά αυτή ήταν ξεχωριστή γιατί κράτησα το μηδέν και νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ. Ακόμη και στατιστικά να το δεις ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της μέχρι στιγμής καριέρας μου».

Αν και είσαι 19 ετών έχεις καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Σλάβια. Θεωρείς είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα σε ένα ακόμη πιο ισχυρό πρωτάθλημα;

«Προσωπικά πιστεύω είμαι έτοιμος να αγωνιστώ σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και να ανταποκριθώ εάν μου δοθεί η ευκαιρία. Το θέμα όμως δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αλλά ο προπονητής, η ομάδα ακόμα και ο κόσμος».

Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η απόφαση να ξενιτευτείς σε ηλικία μόλις 16 ετών;

«Δεν ήταν εύκολο για έναν παίκτη σε τόσο μικρή ηλικία να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Βουλγαρία και να αγωνιστεί σε ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα. Πήρα ένα ρίσκο, αλλά επειδή πιστεύω σε αυτό που κάνω θεωρώ πως δικαιώθηκα. Προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι».

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις σε αυτή τη φάση της καριέρας σου στην Ελλάδα ή προτιμάς να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Θα είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα αφού βρίσκομαι στην τέταρτη σεζόν μου στη Σλάβια. Θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Ποια ομάδα θα μου κάνει την πρόταση, αν είναι προς το συμφέρον μου, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά. Είμαι πάντα ανοικτός και θέλω να πάρω μια απόφαση που θα με βοηθήσει στην καριέρα μου».

Ο βουλγαρικός Τύπος αναφέρει πως υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού αλλά και τον Ολυμπιακό. Ισχύει αυτό;

«Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από αυτά που γράφονται. Ο χρόνος θα δείξει. Αυτό που ξέρω από τον μάνατζερ μου είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους, από την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αγγλία».

Έχεις ενημέρωση για νέες επαφές με τον Ολυμπιακό;

«Δεν γνωρίζω κάτι για τον Ολυμπιακό, ούτε μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ανατροπών και εκπλήξεων. Τα πάντα μπορούν να συμβούν και όλα εξαρτώνται από την πρόταση».

Πόσο σημαντικό είναι πως για την θέση του βασικού γκολκίπερ καλείσαι να ανταγωνιστείς τον 42χρονο Πετκόφ;

«Σίγουρα με βοηθάει η παρουσία του Πετκόφ στην ομάδα. Δεν τον βλέπω ανταγωνιστικά, αλλά ως δεύτερο προπονητή. Είναι 42 ετών και όπως αντιλαμβάνεστε διαθέτει τεράστια εμπειρία. Επίσης έχω μάθει πολλά από τον προπονητή τερματοφυλάκων Ράντοστιν Στάνεφ. Είμαι τυχερός που έχω αυτούς τους δύο ανθρώπους στο πλευρό μου».

Μιλάς άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, ενώ παρακολουθείς μαθήματα σε αγγλικό σχολείο. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις το ποδόσφαιρο με την εκπαίδευση;

«Είναι απαραίτητο και ταυτόχρονα απαιτητικό γιατί πρέπει να το συνδυάζω με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Δυσκολεύομαι λίγο, αλλά τα καταφέρνω. Πρέπει στη ζωή να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και να σκέφτεσαι και την επόμενη μέρα. Αυτό προσπαθώ να κάνω».