Επίδοση που κατατάσσει τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης

Μπορεί να μην πιάνει πάντα υψηλό επίπεδο απόδοσης, η εικόνα του να μην... εντυπωσιάζει σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει «στρογγυλοκαθίσει» στην κορυφή της Super League. Τα συγκεκριμένα νούμερα με φόντο την Ευρώπη τον κατατάσσουν ανάμεσα σε «μεγαθήρια» και -μάλιστα- στην δεύτερη θέση πίσω από την Γιουβέντους.

Λένε πως η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα, ωστόσο, Γιουβέντους και ΠΑΟΚ μιλούν φέτος μέσα από την γλώσσα των αριθμών και φωνάζουν για πρωτάθλημα. Οι συγκεκριμένες δύο ομάδες είναι οι μοναδικές που έχουν μόλις μία απώλεια βαθμών στα εγχώρια πρωταθλήματά τους.

Ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο και η Γιουβέντους γνώρισε την πρώτη και μοναδική -μέχρι στιγμής- απώλεια στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τζένοα (1-1). Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Αϊντχόφεν που έχει «γευτεί» μια ήττα ενώ τη λίστα συμπληρώνουν «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ.

Μέσα από τον σχετικό πίνακα, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ σε δώδεκα ματς στην Super League έχει 92% ποσοστό νικών, 8% ισοπαλιών και 0% ηττών (σ.σ δεν έχει καμία μέχρι στιγμής) ενώ σκοράρει 1.7 γκολ ανά ματς και δέχεται 0,4, έχοντας συγκεντρώσει 2.9 βαθμούς στην κλίμακα όσους και η «Μεγάλη Κυρία» της Ιταλίας.