Καραδοκεί ο Παναθηναϊκός για Σιαμπάνη!

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση του κορυφαίου τερματοφύλακα στις μικρές ηλικίες Μάριου Σιαμπάνη, και όσο παραμένει το σκάλωμα στην ανανέωση συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, τόσο αυξάνονται οι ελπίδες του τριφυλλιού.

Από το περασμένο καλοκαίρι οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης είχαν κυκλώσει την περίπτωση του 19χρονου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Μάριου Σιαμπάνη.
Το «scouting report» ως προς τα χαρακτηριστικά του (πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια για «χτίσιμο» του παιχνιδιού από πίσω, αντίληψη, σωστές τοποθετήσεις) και οι συστάσεις που συνοδεύουν (έντονη προσωπικότητα για την ηλικία του) τον διεθνή με την Νέων τερματοφύλακα, «ανάγκασαν» τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού να ασχοληθούν σοβαρά με την περίπτωσή του.

Και οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» εξακολουθούν να… καραδοκούν για την απόκτησή του έχοντας ως συμμάχους: Α) το πρότζεκτ της ανάδειξης νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών από τη χώρα μας που τρέχει στο «τριφύλλι» και Β) το γεγονός ότι το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί.
Οσο παραμένει το «σκάλωμα» στις επαφές του Σιαμπάνη (που επιθυμεί να έχει χρόνο συμμετοχής αλλά στον «δικέφαλο του βορρά» λογίζεται ως τρίτη επιλογή τερματοφύλακα) με τον ΠΑΟΚ για επέκταση του συμβολαίου του, τόσο αυξάνονται οι ελπίδες του Παναθηναϊκού, είτε για τον υπογράψει από τον Γενάρη και να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το προσεχές καλοκαίρι, είτε για να έχει στα χέρια του ένα σημαντικό διαπραγματευτικό ατού στο ενδεχόμενο άμεσης απόκτησής του.

Τί ακριβώς εννοούμε; Εάν ο Σιαμπάνης υπογράψει το προσεχές διάστημα ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό για το καλοκαίρι, τότε μπορεί το «τριφύλλι» να ζητήσει από τον ΠΑΟΚ να τον παραχωρήσει άμεσα και εάν συναινέσει να κρατήσει ένα ποσοστό από τα δικαιώματά του σε περίπτωση μεταπώλησης, όπως συνέβη άλλωστε με αρκετές καλοκαιρινές προσθήκες των «πράσινων» (βλέπε Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Πούγγουρας).

Η φιλοδοξία του 19χρονου ταλαντούχου «κίπερ» να αποκτήσει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο είναι πολύ σημαντικό ατού για τον Παναθηναϊκό που μπορεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, ενώ και το κασέ του (περί τις 150.000 ευρώ το χρόνο) είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια των «πράσινων». 

Για τον Σιαμπάνη είχε δείξει ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Σίτι για να τον εντάξει στη δεύτερη ομάδα της πριν από δύο καλοκαίρια αλλά και η Μίντλεσμπο, ενώ θεωρείται από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας μας στη συγκεκριμένη θέση.