''Θα είμαστε δυνατοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο''

Καμία προτίμηση δεν έχει ο Γκιγιέρμε για τον επόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, με τον Βραζιλιάνο χαφ να τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι δυνατοί αρκεί να παίξουν όπως κόντρα στη Μίλαν. «Αυτό ήταν το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου», είπε για το 3-1 της Πέμπτης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γκιγιέρμε στην κάμερα της Nova:

Για τα πολλά του τρεξίματα στο παιχνίδι με τη Μίλαν και την καλή του παρουσία: «Είναι καλό για μένα και για όλους μας. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία του Ολυμπιακού: «Ξέρω πως είναι τεράστιο αυτό που έχει συμβεί για τον κόσμο μας και τον σύλλογο. Το έχω λίγο συνειδητοποιήσει, όμως ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχω παίξει στην καριέρα μου, αν και έχω συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία και έχω παίξει σε τελικούς. Θα το θυμάμαι για καιρό αυτό το παιχνίδι».

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό: «Άργησα να μπω στην ομάδα, γιατί ήμουν σε ένα κλαμπ που δεν είχα κάνει καλή προετοιμασία. Ήμουν λίγο βαρύς, καθώς όταν ήρθα ήμουν για παράδειγμα στο 10% και οι άλλοι στο 100%. Όμως το παιχνίδι με τη Μίλαν, ήταν πολύ διαφορετικό. Το αίμα έβραζε, όλοι έβγαλαν πάθος και ήταν πολύ σημαντικό ματς».

Για τη συμμετοχή του στη φάση του γκολ και την αντίδραση του: «Ήθελα πολύ να παίξω και να τα δώσω όλα. Είχαμε αποφασίσει όλοι μας ότι θα τα δίναμε όλα κόντρα στη Μίλαν. Και όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τότε είναι ακόμα καλύτερα».

Για την επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα και πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες του Ολυμπιακού: «Δεν θα είναι εύκολο, γιατί υπάρχει κούραση από το ματς με τη Μίλαν. Όμως παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. Είναι σημαντικό παιχνίδι και θα έλεγα ότι το ματς με τη Λαμία είναι εξίσου σημαντικό με το ματς που δώσαμε με τη Μίλαν».

Για το αν προτιμά κάποιον αντίπαλο στην επόμενη φάση του Europa League: «Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Θα αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και πρέπει να είμαστε δυνατοί, όπως κάναμε και απέναντι στη Μίλαν».