Αστεράτη ανατροπή!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στην Τρίπολη με τον Δεληγιαννίδη, όμως ο Αστέρας κατάφερε με δύο γκολ του Τόνσο να γυρίσει το ματς (2-1) και να πάρει την τέταρτη σερί νίκη του στο Πρωτάθλημα!

Αμφότεροι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης» με την ψυχολογία στα ύψη, οι μεν γηπεδούχοι έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες στην «πλάτη», οι δε φιλοξενούμενοι προερχόμενοι από τη σπουδαία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού. Τελικά, ενώ η μπίλια φάνηκε να... κάθεται στη μέση, ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε τη νίκη (2-1) και συνέχισε με τέταρτο σερί «τρίποντο» την τρομερή πορεία του με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ενώ ο ΟΦΗ έχασε σπουδαία ευκαιρία για βαθμολογικό όφελος σε μια δύσκολη έδρα, μένοντας χωρίς νίκη μακριά από το Γεντί Κουλέ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Αστέρας παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο στην εστία, τον Κώτσιρα δεξιά στην άμυνα, τους Τριανταφυλλόπουλο και Πασαλίδη στο κέντρο της και τον Κυριακόπουλο αριστερά. Ιγκλέσιας και Μουνάφο έπαιξαν στον άξονα, ο Φερνάντεθ πήρε θέση αριστερά, ο Καλτσάς δεξιά και ο Τόνσο πλαισίωσε τον Μανιά στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ είχε επίσης το ίδιο σύστημα με τον Στρέζο στα γκολπόστ, τον Δεληγιαννίδη δεξιά στην άμυνα, τον Κοροβέση αριστερά και τους Παπάζογλου και Ποτουρίδη στο κέντρο της. Μεγιάδο και Παπαστεριανός, στην επιστροφή του στην 11αδα έπειτα από 1,5 μήνα έπαιξαν στον άξονα, ο Κυριακίδης αριστερά, ο Σασί δεξιά και ο Πλατέλλας πίσω από τον Βουό.

ΦΛΥΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΦΗ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, με τον Στρέζο να δείχνει ετοιμότητα στα σουτ του Μανιά (11’) και του Τόνσο (13’). Στο 17’ ο Έλληνας τερματοφύλακας χρειάστηκε να προσπαθήσει λίγο περισσότερο, ώστε να αποκρούσει το σουτ του Φερνάντεθ από αριστερά μέσα στην περιοχή.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ δεν επισκέφθηκε πολλές φορές την εστία του Παπαδόπουλου και κατάφερε να πανηγυρίσει σκοράροντας έξω απ’ αυτή. Συγκεκριμένα στο 26’ ο Δεληγιαννίδης έσπασε το σερί απαραβίαστης εστίας 405’ των Αρκάδων, εκτελώντας πανέξυπνα συρτά το φάουλ που κέρδισε ο Κυριακίδης, αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλο, η μπάλα χτύπησε στο δεξί του δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το προβάδισμα των Ομιλιτών.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου διαχειρίστηκε εξαιρετικά την εξέλιξη, μένοντας ψηλά στο γήπεδο κι αποφεύγοντας οποιονδήποτε κίνδυνο ως το τέλος του πρώτου μέρους, που τον βρήκε να ελέγχει τον ρυθμό.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝΣΟ

Τα δεδομένα άλλαξαν στην επανάληψη, όταν ο Τόνσο πήρε το… όπλο του και τιμώρησε την παθητικότητα των Κρητικών, που απείλησαν ακόμα λιγότερο, συγκριτικά με το πρώτο μέρος.

Ενώ η κατοχή διαμορφώθηκε ως και στο 68-32% με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ήρθαν και τα γκολ που δικαίωσαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου. Αρχικά στο 62’ ο Τόνσο ισοφάρισε, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Στρέζου στο γύρισμα του Πασαλίδη, ξεσηκώνοντας το λιγοστό κοινό του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Έκτοτε οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, την ώρα που οι Ομιλίτες μάλλον έψαχναν τον τρόπο να διαφυλάξουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας και τις δυνάμεις τους. Οι ευκαιρίες με τον Νέιρα και τον Ποτουρίδη στο 82’ ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις του β’ μέρους για τους φιλοξενούμενους.

Αντίθετα το παιχνίδι είχε ακόμα… ψωμί για τους Αρκάδες, που άργησαν (87’), αλλά πανηγύρισαν την ανατροπή, με δράστη ξανά τον Τόνσο. Σε μια πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ, ο Στρέζος απέκρουσε το πλασέ του Πασαλίδη και στην επαναφορά από κοντά δεν είχε δύσκολο έργο για να σκοράρει για το «τρίποντο» του Αστέρα.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Τσιλιανίδης), Μανιάς (88’ Βαλιέντε), Φερνάντεθ (65’ Δουβίκας)

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός (63’ Ντίνας), Μεγιάδο, Κυριακίδης (88’ Κουτσιανικούλης), Πλατέλλας, Σασί (63’ Νέιρα), Βουό