Στριμωγμένος στα σχοινιά ο Ουζουνίδης!

Το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, που έτσι κι αλλιώς... έμπαζε από την πρώτη μέρα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δέχεται πλέον... μαζικά πυρά για την εικόνα της Ένωσης!

Μετά την πρώτη κρίση, ήρθε η Ξάνθη. Μετά τη δεύτερη, ήρθε η Λαμία. Μετά την τρίτη, έρχεται ο Λεβαδειακός. Αρκούν, όμως, μερικές αυτονόητες νίκες για να χρυσώσουν το χάπι για την ΑΕΚ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη; Η πραγματικότητα δείχνει πως όχι. Ο Έλληνας τεχνικός δείχνει να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο και η καθημερινότητα του δικεφάλου γίνεται ολοένα και χειρότερη για εκείνον.

Τον πρώτο καιρό μπορεί να ήταν κάποιες διάσπαρτες φωνές. Σταδιακά να αυξήθηκαν και πλέον, μετά και το αποτέλεσμα στη Λάρισα, ο 50χρονος προπονητής μοιάζει να μην έχει στηρίγματα. Ο κόσμος έχει χάσει τελείως την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, οι δικαιολογίες του δεν πείθουν κανέναν και όσο επιμένει να βρίσκει γελοία πατήματα για να αιτιολογεί αγωνιστικές απώλειες, τόσο πιο εκτεθειμένος θα είναι.

Το φάντασμα του Μανόλο!
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν ανέλαβε μια οποιαδήποτε δουλειά το προηγούμενο καλοκαίρι. Η ομάδα που τον προσέλαβε ήταν πρωταθλήτρια κι ακόμα κι αν δεν κατακτούσε τον τίτλο, ήταν μια ομάδα που είχε κερδίσει την πλειοψηφία του κόσμου. Έβγαζε καρδιά, προσωπικότητα, χαρακτήρα, ομοιογένεια, πάθος, τρέλα. Δεν έχανε εύκολα, δεν παραδινόταν ποτέ και είχε όλα τα στοιχεία του περίφημο hashtag «family» που υιοθετήθηκε και φέτος μοιάζει με ανέκδοτο. Και το ανέκδοτο έχει ξεκινήσει από τον προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος έβρισκε άλλοθι στους παίκτες του, όποτε το χρειαζόταν σε αντίθεση με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Το φάντασμα του Ισπανού είναι εκείνο που καταδιώκει τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η επίσκεψή του στην Αθήνα, όσο κι αν είναι άσχετη με την ΑΕΚ, έφερε το ξέσπασμα στα social media. Οι φωτογραφίες του ήταν παντού χθες το βράδυ μετά τη νέα γκέλα της Ένωσης, με τον κόσμο να τον καλεί να μείνει στην Ελλάδα και να αναλάβει εκ νέου την Ένωση. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστη, ωστόσο είναι ενδεικτική της καθολικής αμφισβήτησης που υπάρχει πλέον στο πρόσωπο του Ουζουνίδη. Τα tweets αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ήταν στην πλειοψηφία ισοπεδωτικά για τον προπονητή της ΑΕΚ τόσο για την εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση σε κάθε σημαντικό παιχνίδι, όσο και για την εμμονή του να ανακαλύπτει δικαιολογία.
Ο καταμερισμός των ευθυνών!
Η λευκή ισοπαλία στη Λάρισα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Όχι πώς ήταν και ποτέ σφικτά κλειστός, όμως πλέον είναι ξεκάθαρο. Η «Ώρα για Σπορ» κάλεσε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάψει να χρησιμοποιεί δικαιολογίες, ενώ η αρθρογραφία από τους ρεπόρτερ ΑΕΚ είναι σκληρή απέναντι στον προπονητή της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός τέσσερις μήνες και καμιά εικοσαριά μέρες μετά την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ένωσης δεν έχει κατορθώσει να δώσει ταυτότητα στην ομάδα του, τουναντίον την παρουσιάζει κάθε παιχνίδι και χειρότερη.

Οι μπλόγκερ που γράφουν για την ΑΕΚ του χρεώνουν εμμονή στην αγωνιστική τακτική – πλην της προσαρμογής του συστήματος για το εκτός έδρας ματς με την Μπάγερν – εμμονή ενίοτε σε πρόσωπα, κακή ψυχολογική νοοτροπία, έλλειψη μαχητικότητας και έναν ωχαδερφισμό, ο οποίος είναι κόντρα ρόλος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Αρκετοί εκ των αρθρογράφων χρησιμοποιούν, πλέον, σκληρή γλώσσα απέναντι στον προπονητή της ΑΕΚ, τον εγκαλούν για τις επιλογές του και φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν τη λέξη «ντροπή» για τη στάση του μετά το χθεσινό ματς.

Επιπλέον, τον κατηγορούν ευθέως ότι δεν έχει βελτιώσει κανέναν παίκτη, ότι όλοι κινούνται σε πολύ χαμηλότερα στάνταρ από την περυσινή σεζόν, με αντίθεση τον Χουλτ και τον Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι είναι σταθεροί και πως ουδείς έχει κατορθώσει να καταλάβει τι ακριβώς ζητάει η ΑΕΚ στο γήπεδο και με ποιο τρόπο σκοπεύει να το πάρει. Το ευφυολόγημα του επιθετικού ποδοσφαίρου εξαφανίζεται μακριά από το ΟΑΚΑ και η Ένωση ούτε παράγει φάσεις εκτός έδρας και ούτε σκοράρει, με εξαίρεση το μακρινό ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα βρίσκεται στριμωγμένος στα σκοινιά. Δεν είναι πια μόνο ο κόσμος ή κάποιοι λίγοι δύσπιστοι προς το πρόσωπό του δημοσιογράφοι. Είναι όλοι. Δέχεται χτυπήματα από παντού και δεν υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες για να αποκρούσει. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μπορεί να απαλύνει λίγο τον πόνο και ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα να κατευνάσει την κατάσταση. Θα είναι, όμως, αρκετό; Σίγουρα όχι! Δεν αρκούν, πλέον, οι αυτονόητες νίκες για να χρυσώσουν το χάπι και ο Έλληνας τεχνικός λαμβάνει το μήνυμα από παντού!