Ευκαιρία εκδίκησης για τον Λάζαρο

Ο Τσάρλι αναλύει τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο Κιέβου και θυμάται την περσινή "πτήση" του Χριστοδουλόπουλου που φέτος θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει προσωπική ρεβάνς.

Τεράστια ευκαιρία πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Η κλήρωση έφερε στην ομάδα του Μάρτινς την περσινό αντίπαλο της ΑΕΚ.

Πέρυσι στον ίδιο θεσμό και στην ίδια ακριβώς φάση, η ΑΕΚ αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες. Στο γήπεδο ήταν η καλύτερη ομάδα. Θυμίζω πως στο Κίεβο, έβαλε μέσα στα δίχτυα την Ντινάμο και σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Μασούντ σε κενό τέρμα.

Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα αποτελεί και το μεγάλο άχτι του Χριστοδουλόπουλου, που ποτέ του δεν χώνεψε την απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να τον αντικαταστήσει, σε ένα σημείο που πέταγε και έδειχνε ικανός να αποκλείσει μόνος του τους Ουκρανούς. Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να έχει ο Λάζαρος έναν χρόνο μετά την ευκαιρία του.

ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜO ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Η Ντινάμο είναι ένας αντίπαλος, που ειδικά τον Φεβρουάριο, δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό με τον ρυθμό της. Υπάρχει ένας κανόνας, πως είναι προτιμότερο να βρίσκεις ομάδες από το ρωσικό και το ουκρανικό ποδόσφαιρο, στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η διαφορά με την Σαχτάρ συνεχώς και ανοίγει, καθώς δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει τον ρυθμό που βάζει η αντίπαλος της. Το καλοκαίρι κατέφυγε και η Ντινάμο στην αγορά της Βραζιλίας.

Αποκτήθηκαν οι Τσε Τσέ, Στίνγλεϊ, αλλά δεν έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Ειδικά ο Τσε Τσέ ήρθε από την Παλμέιρας ως μία πολύ καλή επιλογή, είναι αξιόλογος κεντρικός χαφ, όμως ακόμα δεν έχει κάνει την διαφορά που περίμεναν οι άνθρωποι της  Ντινάμο. Μπορεί, ωστόσο, να δώσει δημιουργία και ποιοτικές επιλογές από τον άξονα που δεν υπήρχε πέρυσι από την ομάδα του Χάτσκεβιτς.

Η Ντινάμο, πέρασε εύκολα από έναν αρκετά βατό όμιλο, με Ρεν, Γιάμπλονετς και Αστάνα. Είχε περάσει από την 4η αγωνιστική και στην πράξη, η νίκη της την 5η αγωνιστική, ενώ ήταν αδιάφορη στην έδρα της Αστάνα, έδωσε την ευκαιρία στη Ρεν να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΟΡ
Αυτά, όμως, δεν ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Το σημαντικό είναι πως αντιμετωπίζει στους "32" του Europa League, έναν αντίπαλο που δεν έχει κάποιο στοιχείο ικανό να τον φοβίσει. Δεν μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα με τον ρυθμό που παίζει, για την ακρίβεια ο υψηλός ρυθμός μπορεί να είναι πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και δεν έχει και ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον κερδίσουν μόνοι τους.

Έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε πως οι δύο ομάδες έχουν κάτι κοινό. Δεν έχουν σίγουρο γκολ από τον φορ τους. Η λογική, αλλά και το ρεπορτάζ, λέει πως όταν θα αντιμετωπίσει την Ντινάμο, το δικό του πρόβλημα ο Ολυμπιακός θα το έχει λύσει.

Πέρυσι κανένας ποδοσφαιριστής της Ντινάμο, δεν έβαλε διψήφιο αριθμό τερμάτων και δεν διορθώθηκε με κάποια προσθήκη αυτή η σημαντική αδυναμία. Η Ντινάμο Κιέβου στο πρωτάθλημα έχει βάλει σε 17 παιχνίδια  27 τέρματα, έναντι 43 της  Σαχτάρ που προηγείται με 7 βαθμούς διαφορά. Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτοι σκόρερ της, είναι οι δύο εξτρέμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ
Στην ερώτηση τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, πέρα από το κρύο, τον πάγο και τις δύσκολες συνθήκες που θα συναντήσει Φεβρουάριο στην Ουκρανία, είναι τα άκρα της Ντινάμο. Έχει μία δυνατή αριστερή πλευρά με τον Κροάτη, Πρίβαριτς και μπροστά του τον Ρώσο, Βέρμπιτς.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ
Το μεγάλο όπλο όμως, ξεκινά από τα δεξιά και πατά συνεχώς περιοχή. Μιλάμε για  τον 21 ετών Βίκτορ Τσινκάνκοφ. Θεωρείται ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Από πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 τέρματα και 8 ασίστ, φέτος μετρά ήδη 9 τέρματα και παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Ο Βίκτορ Τσινκάνκοφ ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του, σήμερα κοστολογείται με 10 εκατομμύρια ευρώ από το "transfermarkt". Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου. Η Ντινάμο τον έχει δεμένο με συμβόλαιο έως το 2023 και το πλάνο είναι να πουληθεί ακριβά. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος που θα έχει ο Μάρτινς είναι στον τρόπο αντιμετώπισης του, στο γεγονός πως πατά συνέχεια περιοχή και αξιοποιείται πολύ με παιχνίδι που ξεκινά από την απέναντι πλευρά.

Ασφαλώς και αυτά είναι θέματα που θα τα διαβάσει ο Μάρτινς με τους συνεργάτες του και θα δει πως θα τα αντιμετωπίσει. Κάτι που πραγματικά να τρομάξει τον Ολυμπιακό και να μοιάζει μη αντιμετωπίσιμο, δεν φαίνεται να υπάρχει. Η πρόκριση στους "16" μοιάζει σαν να εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, στο πώς θα βρεθεί εκείνη την περίοδο και πόσο θα επενδύσει ως οργανισμός στην προοπτική που ανοίγεται για μία εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία.