Οι Σαραμαντάς, Ρέντζας, Παπαγεωργίου και Σταυρόπουλος μπορούν να... λογίζονται ως «νέα πρόσωπα» για την ομάδα της Νέας Σμύρνης
Στον Πανιώνιο τα τελευταία χρόνια «παλεύουν» να... βγάλουν άκρη με τα οικονομικά δεδομένα που παρέλαβαν και σε μεγάλο βαθμό το έχουν καταφέρει. Πλέον έχουν μπροστά τους έναν «σκόπελο» αυτό της υπαγωγής σε ρύθμιση, ώστε να είναι σε θέση να κάνουν μεταγραφές τον Γενάρη (Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μυστακίδης κτλ). Αλλά αν προσέξει κάποιος θα δει πως έχουν ήδη τέσσερα «νέα» πρόσωπα... Οχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αλλά αντίστοιχοι Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους ξέρουμε καλά, μπορούν να λογίζονται ως «προσθήκες», αφού μέχρι και πρόσφατα βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ας τους δούμε.
*Γιώργος Σαραμαντάς: Φτάσαμε Δεκέμβρη για να ξεκινήσει βασικός στη Super League, παρότι υπήρχαν πολλά ματς όπου ο Πανιώνιος δεν είχε αριστερό μπακ στη σύνθεσή του. Και να ήταν κανάς άγνωστος, να πούμε «οκ», αλλά πέρσι και πρόπερσι έπαιξε στα 49 από τα 60 παιχνίδια του Ηρακλή και του Πανιωνίου στην κατηγορία, 27 και 22 αντίστοιχα. Αρα ο 26χρονος είναι μία άκρως δοκιμασμένη και πετυχημένη λύση.
*Βασίλης Ρέντζας: Το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, αλλά πλέον είναι καλά και μπορεί να το... ξεχνάμε, αλλά πριν έρθει το καλοκαίρι στη Νέα Σμύρνη, ήταν επί μία διετία ο βασικός δεξιός μπακ της ΑΕΛ στην κατηγορία (47/2), ενώ συνολικά στη Super League έχει 81 εμφανίσεις με «βυσσινί» και Εργοτέλη. Ξέρει μπάλα και πλέον είναι απολύτως καλά, κάτι που δίνει μία επιπλέον πολύτιμη λύση σε μία μεν θέση όπου ναι μεν υπάρχουν ακόμη οι Κούρντι, Παπαγεωργίου, αλλά υπάρχει η.... παράμετρος Κεϊτά. Από τη στιγμή που ο χαφ από το Μάλι δείχνει να βρίσκεται «ψυχικά αλλού» και παράλληλα αποχώρησε ο Πιρίς, οι δύο τελευταίοι είναι σε θέση να παίξουν στον άξονα και αυτόματα θα χρειαστεί στο δεξί άκρο της άμυνας.
*Θανάσης Παπαγεωργίου: Ναι μεν έχει παίξει τα 10 από τα 14 ματς της σεζόν, αλλά τα περισσότερα ήταν όχι στο δεξί άκρο της άμυνας, που είναι και η φυσική του θέση. Σε πάρα πολλά μάλιστα ξεκίνησε ο αριστερός μπακ (!), αλλά επειδή πρόκειται για φιλότιμο και καλό παιδί, πάντα δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει όπου του ζητηθεί. Τώρα όμως αναμένεται να επιστρέψει στην κανονικότητα και το κυριότερο, είναι σε θέση να παίξει στον άξονα όπου ενδέχεται να παρουσιαστεί κενό.
*Δημήτρης Σταυρόπουλος: Στις «αποκαλύψεις» της περσινής σεζόν όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου του έδωσε την ευκαιρία (10 ματς), ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ, σκόραρε μάλιστα, αλλά μετά την καθιέρωση της τετράδας στην άμυνα, κάναμε... μαύρα μάτια να τον δούμε. Και να πει κάποιος πως δεν υπήρχε «θέμα» στα στόπερ, κάθε άλλο. Ομως ο 21χρονος έδειχνε εκτός πλάνων και μόλις στα Γιάννινα βρέθηκε ξανά στο αρχικό σχήμα. Στον Πανιώνιο μπορούν και θέλουν να «επενδύσουν» πάνω του και επί της ουσίας... απέκτησαν πρόσφατα «νέο» στόπερ.