Το SDNA εξηγεί γιατί το πρότζεκτ της μεταγραφής του Ομάρ Ελαμπντελαουί από τον Ολυμπιακό, εμπεριέχει υψηλότατο δείκτη δυσκολίας για την ομάδα της Σκωτίας.
Μπορεί το όνομα του Ομάρ Ελαμπντελαουί να κυκλοφορεί στη μεταγραφική short list της Σέλτικ, ωστόσο αυτό ασφαλώς και δεν φτάνει από μόνο του για να στείλει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην Σκωτία.
Κι από το «θέλω» μέχρι το «μπορώ», στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σημαντική απόσταση για τους «Κέλτες».
Τι σημαίνει αυτό; Εξηγούμεθα: το συμβόλαιο του Νορβηγού αμυντικού με τον Ολυμπιακό του αποφέρει σε ετήσια βάση 700.000 ευρώ (καθαρά).
Κάτι που σημαίνει πως ο 27χρονος παίκτης όπως είναι απολύτως λογικό, θα επιδιώξει να κερδίσει περισσότερα χρήματα στην επόμενη ομάδα του, από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ασχοληθούν σοβαρά με το πρότζεκτ της…περήφανης πώλησής του.
Έλα όμως που στην Σέλτικ τα μάξιμουμ συμβόλαια στο ρόστερ της ομάδας, δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Κάτι που εν ολίγοις σημαίνει πως ακόμα κι αν η σκωτσέζικη ομάδα τα βρει με τον Ολυμπιακό δύσκολα θα καταφέρει να δελεάσει οικονομικά τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού για την μετακόμισή του στη Γλασκώβη.