Η σκληρή δουλειά που πάντα ανταμείβεται

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θα είναι μέλος του Παναθηναϊκού ως και το 2022. Ένα παιδί που αποτελεί την πιο πειστική απόδειξη πως η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται.

Ήταν ένας ομολογουμένως ιδιαίτερος τρόπος αυτός που επέλεξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να ανακοινώσει επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο ως και το 2022. Λίγο πριν την αναμέτρηση από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ έγινε γνωστό πως ο Έλληνας αμυντικός θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το τριφύλλι για τρία ακόμα χρόνια. Με τον τρόπο αυτόν, μπήκε η σφραγίδα στη θετική έκβαση των συζητήσεων ανάμεσα στον παίκτη και στους πράσινους. Έγινε αυτό που ήθελαν, δηλαδή και οι δύο πλευρές από την πρώτη στιγμή που έκατσαν στο τραπέζι για τις διαπραγματεύσεις.

Διαπραγματεύσεις που δεν κράτησαν πολύ και αυτό αποτελεί και την απόδειξη πως προτεραιότητα και για τον σύλλογο και για τον παίκτη ήταν η παραμονή του στο τριφύλλι. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος προ ημερών, μιλώντας στο SDNA, όταν είχε τονίσει πως αισθάνεται την ομάδα ως οικογένειά του και πως επιθυμία του ήταν η παραμονή του σε αυτήν.

Ο Κολοβέτσιος ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2017 και ήταν επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Νίκου Λυμπερόπουλου. Ήρθε ως μία επιπλέον επιλογή στην άμυνα, όμως σύντομα κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού. Φυσικά, η αποχώρηση του Ροντρίγκο Μολέδο τον περασμένο Γενάρη για τη Βραζιλία έκανε τις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη για τα μετόπισθεν να ξεκινούν από τον Έλληνα αμυντικό. Την περσινή σεζόν μέτρησε συνολικά 31 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 26 στο πρωτάθλημα, οι 3 στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και οι άλλες 2 στο Κύπελλο Ελλάδος.

Κανείς δεν παραγνωρίζει πως έχει κάνει και τα λάθη του στην άμυνα, όμως μέσα από τη σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά. Κατάφερε να εξελιχθεί και σήμερα να αποτελεί μία σταθερά για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του, μάλιστα, ο Γιώργος Δώνης τον είχε χαρακτηρίσει ως «τον πιο βελτιωμένο» ποδοσφαιριστή του. Φυσικά, πρέπει να προστεθεί και πως πρόκειται για ένα παιδί που ποτέ δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Όταν κάποιος δουλέψει σκληρά στο τέλος η πορεία του θα τον ανταμείψει. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έμαθε να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει κάθε μέρα. Να δίνει στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό του εαυτό για το καλό της ομάδας του. Και να που ανταμείφθηκε. Ήδη φέτος έχει συμπληρώσει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία Κύπελλο. Μάλιστα, η μοίρα του επεφύλασσε και μία ξεχωριστή «έκπληξη» για την ανανέωση του συμβολαίου του. Όπως προαναφέραμε πριν την πρώτη σέντρα του αγώνα με τους Ακρίτες ανακοινώθηκε επίσημα η επέκταση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκού και λίγο αργότερα, στο δεύτερο μέρος του ματς, πέτυχε το πρώτο επίσημό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε πως μέσα σε αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Κολοβέτσιος κλήθηκε και στην Εθνική μας ομάδα, σε μία στιγμή βεβαίως σημαντική για κάθε ποδοσφαιριστή.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θα είναι μέρος του πρότζεκτ που υπάρχει στον Παναθηναϊκό έτσι ώστε σταδιακά η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Το είχε, επίσης, δηλώσει λέγοντας χαρακτηριστικά «Σιγά – σιγά να χτίσουμε μια καλή ομάδα, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να επανέλθει εκεί που βρισκόταν παλιά».