Εναέρια δύναμη... Έκι Πόνσε!

Τα μισά γκολ του Εσεκιέλ Πόνσε τις τελευταίες δύο σεζόν έχουν έρθει από κεφαλιές, με τον Αργεντινό άσο να εκμεταλλεύεται ένα από τα μεγαλύτερα ατού στο παιχνίδι του.

Έκι Πόνσε σημαίνει γκολ! Ο Αργεντινός επιθετικός έχει βάλει... πλώρη να ξεπεράσει τα στατιστικά του Σέρχιο Αραούχο στο σκοράρισμα από την περσινή σεζόν, θέλοντας ακόμα μόλις τέσσερα για να τον ισοφαρίσει. Και με τον ρυθμό που σκοράρει, φαίνεται ότι θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Πόνσε έχει σκοράρει ως τώρα δέκα τέρματα για την ΑΕΚ (εννιά στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο) αποδεικνύοντας τη μεγάλη του ικανότητα στο σκοράρισμα. Το «Τανκ» αποτελεί έναν επιθετικό περιοχής, αρκεί φυσικά να τροφοδοτηθεί σωστά, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι αριθμοί του θα ήταν ακόμα μεγαλύτεροι αν η Ένωση είχε παρουσιάσει καλύτερη εικόνα συνολικά στα ντέρμπι και στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Έξι από τα 13 γκολ είναι κεφαλιές

Ο Αργεντινός φορ μέχρι στιγμής εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο «όπλο» που διαθέτει. Τη δύναμή του στον «αέρα» και την αίσθηση του γκολ που διαθέτει με το κεφάλι. Ο Πόνσε έχει αποδεδειγμένα αυτό το ατού και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός τα μισά ουσιαστικά γκολ που έχει σκοράρει από πέρυσι με τη φανέλα της Λιλ και φέτος με την ΑΕΚ έχουν σημειωθεί με κεφαλιές του!

Ο Πόνσε έχει βρει δίχτυα 10 φορές τη φετινή σεζόν με την ΑΕΚ και άλλες τρεις πέρυσι με τη Λιλ. Συνολικά δηλαδή 13 γκολ από τα οποία τα έξι είναι κεφαλιές. Πιο συγκεκριμένα ο Πόνσε έχει σκοράρει με το κεφάλι απέναντι σε Λυών και Λε Μαν την περσινή σεζόν, ενώ φέτος τέσσερα τέρματά του έχουν σημειωθεί με αυτόν τον τρόπο, δύο απέναντι στον Άρη και άλλα δύο στην πρόσφατη επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

15/15 γκολ μέσα από την περιοχή

Το «Τανκ» διανύει μια πολύ παραγωγική σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, μακράν καλύτερη τόσο από την περσινή στη Λιλ, όσο και από την προπέρσινη στη Γρανάδα όταν είχε σκοράρει δύο μόλις τέρματα. Μάλιστα, με την ΑΕΚ έπιασε την καλύτερή του σεζόν στο σκοράρισμα, ισοφαρίζοντας τα 10 γκολ που είχε σημειώσει την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη με τους μικρούς της Ρόμα τη σεζόν 2015-2016. Φυσικά, ήδη, και οι αριθμοί του στο σκοράρισμα με τη Νιούελς στην Αργεντινή έχουν ξεπεραστεί.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί, πως από τα 15 γκολ που μετράει συνολικά ο Πόνσε την τελευταία τριετία σε Γρανάδα, Λιλ και ΑΕΚ, και τα 15 έχουν έρθει μέσα από την περιοχή, αποτελώντας ακόμα μια απόδειξη ότι μέσα στο κουτί ξέρει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.