Στο ίδιο έργο θεατές

Η Λαμία επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις μήνες επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού δείχνοντας ότι έχει πάρει τον αέρα των πράσινων που ήταν επιπόλαιοι και αναποτελεσματικοί έχοντας ως μοιραίους τους Γιόχανσον, Μακέντα και Καμπετσή. 

Η Λαμία έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού και αποδεικνύεται σε κακό του δαίμονα με το τριφύλλι να μην μπορεί να κερδίσει σε κανονική διάρκεια αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε με 1-0 στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει της συνέχειας και της μάχης που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη φετινή της επικράτηση.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός που όπως και στο Κύπελλο έτσι και την Δευτέρα είχε κάποιες αλλαγές αν και ήταν καλύτερος απ' ότι στο παιχνίδι του Κυπέλλου και πάλι ουσιαστικά ξύπνησε μετά το γκολ που δέχτηκε. Ουσιαστικά από το 60' μέχρι τη τελευταίο σφύριγμα έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες με τους Γιόχανσον, Μακέντα και Καμπετσή να αναδεικνύονται σε μοιραίοι για το τριφύλλι.

Βέβαια και η Λαμία από την πλευρά της βρήκε χώρο στις αντεπιθέσεις μετά το 1-0 αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει και να κάνει πιο εύκολη την επικράτηση της και είναι αλήθεια ότι στο τέλος είχε την τύχη με το μέρος της.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "ΔΑΚ Λαμίας"

1. ΑΝΩΤΕΡΗ Η ΛΑΜΙΑ ΑΞΙΖΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η Λαμία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έδειξε ότι έχει πάρει τον αέρα από τους πράσινους και δεν φοβήθηκε από την αρχή το παιχνίδι και δη το μέγεθος του αντιπάλου. Μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε τη μπάλα της, έκανε τις ευκαιρίες της, απείλησε, σκόραρε και πήρε τη νίκη όντας ανώτερη από τον Παναθηναϊκό για περισσότερη ώρα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν 14 τελικές με τις 6 να είναι προς την εστία ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 7 τελικές, τις περισσότερες μετά το γκολ που δέχτηκε με τις δυο μόνο να είναι προς την εστία του γκολκίπερ της Λαμίας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε και την τύχη με το μέρος της καθώς το γκολ του Μπερτόγλιο στο 52' είναι φανταστικό σε εκτέλεση και έμπνευση με τον Διούδη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 στο 58' αλλά το σουτ του Δημούτσου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης ενώ στη συνέχεια ο Αντέτζο που ήταν ανενόχλητος θα μπορούσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τη σταμάτησε με το χέρι και ο Ζαχαριάδης σφύριξε σωστά φάουλ. Ενώ και στο 60' ο Καραμάνος έκανε όμορφη πάσα προς τον Μπαράλες που επιχείρησε το σουτ το οποίο όμως ήταν κακό.

ΝΙΚΗ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ
Η Λαμία επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις μήνες και την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στις 27 Οκτωβρίου. Τότε είχε κερδίσει με 3-2 τους Βοιωτούς και τώρα επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού. Κοινό στοιχείο ότι και οι δυο ομάδες φορούν... πράσινα.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη της Λαμίας στη Super League και ίσως η σημαντικότερη στην προσπάθεια που κάνουν οι γηπεδούχοι για να διατηρηθούν στην κατηγορία. Καθώς τους ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας ενώ δείχνει στους παίκτες του Μάκη Χάβου ότι μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο.

ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Ο Παναθηναϊκός έχει βρει κακό μπελά στη Λαμία και δη στο ΔΑΚ καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ στις πέντε αναμετρήσεις που έχει δώσει στη διάρκεια των 90 λεπτών.

Συγκεκριμένα οι πράσινοι έχουν αγωνιστεί πέντε φορές εκτός έδρας με την ομάδα της Φθιώτιδας, οι τρεις για το Κύπελλο και οι δυο για το πρωτάθλημα και έχουν πάρει μόλις μια νίκη και αυτή στην παράταση το μακρινό μάλιστα 1968.

Τα τελευταία χρόνια που η Λαμία επέστρεψε στην Super League ο Παναθηναϊκός έχει μια ισοπαλία και τρεις ήττες από την ομάδα της Φθιώτιδας που έχει φτιάξει μια φανταστική παράδοση υπέρ της.

ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΧΑΝΕΙΣ
Όπως και στο ματς του Κυπέλλου πριν από δέκα μέρες έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές μετά το γκολ που δέχτηκε στο 52' από τον Μπερτόγλιο αλλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε στο ίδιο έργο... θεατής. Οι πράσινοι και πάλι έχασε σωρεία ευκαιριών με τον Γιόχανσον, τον Μακέντα και τον Καμπετσή.

Αρχικά στο 62' ο Γιόχανσον μετά από κόντρες βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με το αριστερό ανάγκασε τον Σαράνοβ σε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ μάλιστα ο Μακέντα έχασε ακόμα πιο κλασική ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μακέντα ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να αστοχήσει.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΤΜΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ
Ότι και αν συνέβη στο ματς ανάμεσα στη Λαμία και τον Παναθηναϊκό από τις ξεχωριστές στιγμές της αναμέτρησης ήταν η παρουσία του Άλτμαν στον αγωνιστικό χώρο για μισή ώρα. Ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τον Ισραηλινό μέσο στην πρώτη φετινή του εμφάνιση η οποία ήρθε 10 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Άλτμαν στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ισραηλινός είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 4 Μαρτίου του 2018 όταν στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε μια υπερπροσπάθεια ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει το αποτέλεσμα είχε τραυματιστεί.

Κόντρα στη Λαμία όμως επανήλθε και πάλι, αγωνίστηκε για μισή ώρα, και ανεξαρτήτου αποτελέσματος η παρουσία του είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό αλλά και τον ίδιο.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς (36' Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (66' Επστάιν), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Δώνης (78' Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59' Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (72' Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.