Καρυπίδης: «Σκέφτηκα να φύγω»

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα ο Θοδωρής Καρυπίδης, στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη Συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Καρυπίδη. Ο ισχυρός άνδρας του Αρη στην πρώτη του τοποθέτηση είπε τα εξής: 
 
«Ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω στον κόσμο του Άρη και να εκφράσω κάποιες απορίες που έχω για πράγματα που συμβαίνουν στο τελευταίο διάστημα και τα οποία δεν καταλαβαίνω. Βρισκόμαστε στην 17η αγωνιστική και είμαστε στον στόχο μας. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, δημιούργησε προσδοκίες, μετά κάναμε μια κοιλιά, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε και τα πράγματα δεν μπήκαν όπως θέλαμε. Παρόλο αυτά, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι καλή. Υπάρχει γκρίνια, στεναχώρια και σε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας αντί να φοβούνται οι αντίπαλοί μας, υπάρχει μεγάλη πίεση στους παίκτες μας από το πρώτο λεπτό βρίζεται ο τεχνικός διευθυντής, ο Καρυπίδης και οι παίκτες. Με αποκορύφωμα το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι. Δεν ήμουν εδώ για να το δω, το είδα από την τηλεόραση, δεν πίστευα σ’ αυτά που έβλεπα. Στο 92’ βάλαμε γκολ και στο 95 βρίζαμε τους πάντες.
 
Αντί να έρχονται οι αντίπαλοι στην έδρα μας και να έχουν την πίεση που ένιωθαν στα πρώτα παιχνίδια, οι δικοί μας παίκτες είναι φοβισμένοι. Μιλάω μαζί τους, ψάχνω να βρω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους δημιουργίας της εσωστρέφειας και ποιοι την καλλιεργούν.
 
Τα ίδια έγιναν και παλαιότερα και είδατε που έφτασε ο Άρης. Να παίζει στο Κοκκινόχωμα, στην Κρύα Βρύση. Όλοι πονέσαμε για το Κύπελλο και πιο πολύ πόνεσα εγώ. Με τον Κούπερ η ομάδα αποκλείστηκε στα Τρίκαλα. Δεν υπήρχε αυτή η παράνοια. Αυτό που συμβαίνει στο τελευταίο διάστημα με εκπλήσσει. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια, τη στεναχώρια, είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα, ξεκινήσαμε στη Γ’ Εθνική όταν δεν υπήρχε Άρης, καταλάβαινε την πικρία τους… Στη Β’ Εθνική τα ίδια, δεν ερχόντουσαν στο γήπεδο, κάναμε κι εμείς τα λάθη μας, τα είδαμε, τα διορθώσουμε αλλά είμαστε εδώ. Αν δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και στα δύσκολα, δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή είμαστε εχθροί; Να το ξέρουμε. Να έρθουν στο γήπεδο και να μας κρίνουν. Κάναμε και λάθη. Συμμετείχε στον σχεδιασμό από την πρώτη στιγμή με τον Ερέρα ο οποίος ήταν δική μου επιλογή, επιλέξαμε κάποιους παίκτες. Κάποιοι βγήκαν και κάποιοι άλλοι όχι.
 
Πολλοί μου έλεγαν να μην ανεβάσω τον πήχη, αλλά ο σχεδιασμός δεν έγινε για την παραμονή αλλά για να εξασφαλίσουμε θέση στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μπάτζετ 1,2 και να ήμασταν ηθοποιοί. Παρακαλώ πού να είμαστε ψύχραιμοι. Θα έρθουν και οι στραβές. Να είμαστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές. Δεν δέχομαι αυτήν την απαξίωση για τα παιδιά. Η εσωστρέφεια αυτή… Γιατί εγώ δεν ήμουν Άρη, έγινα Άρης και τώρα είμαι πολύ περισσότερο τον Άρη από πολλούς εδώ μέσα. Όταν θα φύγω πάλι Άρης θα είμαι. Το θέμα είναι να μην με διώξουν. Μετά τον αγώνα με τη Λαμία σκέφτηκα να φύγω γιατί γιατί αξίζω αυτήν την απαξίωση. Με τους Αρειανούς παράγοντες που χρέωσαν τον Άρη 40 εκατομμύρια και τον εξαφάνισαν από τον χάρτη έγινε αυτή η εσωστρέφεια. Αυτό δεν το έκανα εγώ αλλά οι Αρειανοί παράγοντες. Έχουμε μια ομάδα που έχει οικονομική υγεία αλλά της λείπει η ψυχολογία. Οι παίκτες έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους».