Ο Παναθηναϊκός όπως έστρωσε πρέπει να κοιμηθεί και οι τρεις σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Αγρίνιο, Λιβαδειά και Γιάννενα αποτελούν... τελικούς για την πέμπτη θέση!
Από το απόλυτο «εννιάποντο» στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της δεύτερης στροφής του πρωταθλήματος έχει πάρει μόλις δύο, έχοντας μάλιστα στραβοπατήσει ισάριθμες φορές στην έδρα του απέναντι σε Ξάνθη και ΑΕΛ.
Με δεδομένο πως το πρόγραμμα γίνεται πολύ δύσκολο με συνεχόμενα πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια και ντέρμπι(21η Τρίπολη εντός, 22η Πανιώνιος εκτός, 23η ΠΑΟΚ εντός, 24η ΑΕΚ εντός, 25η Ολυμπιακός εκτός) η τριάδα των αναμετρήσων που ακολουθεί για το «τριφύλλι» στην επαρχία, αποτελεί κριτήριο για την πέμπτη θέση.
Οι «πράσινοι» μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκονται στην πεντάδα ισοβαθμώντας με την Ξάνθη στους 24 βαθμούς, ωστόσο, έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος και την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν σημαντική διαφορά ενόψει της συνέχειας από τους «ακρίτες», τον Παναιτωλικό και τον Άρη που τον... καταδιώκουν. Τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του ήταν ιδανικά αλλά το «τριφύλλι» πέταξε στα σκουπίδια όλες τις ευκαιρίες.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι επικίνδυνες αποστολές σε Αγρίνιο, Λιβαδειά και Γιάννενα είναι... τελικοί για το σύνολο του Γιώργου Δώνη, το οποίο πρέπει να επιστρέψει στις νίκες και να χτίσει ένα σερί που θα το βάλει σε ρόλο οδηγού για την πέμπτη θέση που θα του δώσει την δυνατότητα να «σβήσει» στην επόμενη σεζόν την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ.
Αν οι «πράσινοι» πάρουν κάτι λιγότερο από δύο νίκες σε αυτά τα ματς, το πισωγύρισμα θα είναι μεγάλο και η συνέχεια πάρα πολύ δύσκολη για την πεντάδα.
*Ο Παναθηναϊκός πήρε νέα αναβολή στην υπόθεση Στραματσόνι, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό σχετικά με την οφειλή των 600.000 ευρώ προς τον Ιταλό προπονητή.