«Φυσικά και θέλω να γυρίσω στον ΠΑΟΚ»!

Ο Κώστας Σταφυλίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Άουγκσμπουργκ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Έλληνας αμυντικός κλήθηκε να μιλήσει για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 3-1, αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και για ακόμη μια φορά μιλώντας για το δικό του μέλλον το συνδύασε με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τούμπα το προσεχές καλοκαίρι.

Αρχικά για το ντέρμπι είπε μιλώντας στο «Metropolis 95.5»: «Φυσικά και είχα το μυαλό μου στην Τούμπα. Είδα και το παιχνίδι μετά το 2-0. Παρά το προβάδισμα υπήρχε άγχος. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής, πάντα υπάρχει άγχος. Ποδόσφαιρο είναι, όσο καλός και να είσαι, πέντε λεπτά αρκούν για να χάσεις. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής δεν τελειώνει τίποτα».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Κέρδισε με 3-1, είχε πολύ καλή εμφάνιση. Πήρε το τρίποντο και αυτό είναι το σημαντικό».

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Μέχρι να το πάρει και μαθηματικά υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να χαθεί. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Έχει δέκα παιχνίδια ακόμη».

Για τα στοιχεία που τον εντυπωσίασαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Όχι κάτι ιδιαίτερα.  Την ξέρω την ομάδα, πίστευα ότι θα κερδίσει. Ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, ξέρει να κερδίζει. Άλλες χρονιές δεν συνέβαινε αυτό. Πέρσι έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν είχε, όμως, τέτοια αποτελεσματικότητα. Δεν είχες τη σιγουριά που υπάρχει φέτος στο ότι θα κερδίσει η ομάδα. Ακόμη και σε μια κακή εμφάνιση, ξέρεις ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικό όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, να παίρνεις νίκες και όταν είσαι κακός».

Για το πού οφείλεται αυτή η αποτελεσματικότητα φέτος: «Στον προπονητή πάνω από όλα. Μου θυμίζει κάτι από το στυλ του Σάντος, όχι τόσο πολύ αμυντικά όμως. Έχτισε τη νοοτροπία πως ο ΠΑΟΚ και σε κακή μέρα θα πάρει το αποτέλεσμα».

Για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ: «Έχει πολύ καλό υλικό. Μετά τον Πρίγιοβιτς ήρθε ο Άκπομ. Είναι μεγαλόσωμοι και οι δύο και έχουν την ικανότητα να σκοράρουν. Δεν λείπει κάτι από τον ΠΑΟΚ».

Για τον Άκπομ: «Έχει πετύχει πέντε γκολ, συν ορισμένα άλλα που του ακυρώθηκαν κακώς ως οφσάιντ. Είναι ένας ώριμος σκόρερ».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε: «Όλοι τους ήταν καλοί. Και όταν ξέρεις την ομάδα, δεν σου προκαλεί έκπληξη η απόδοσή τους. Όλοι τους ήταν αυτοί που ξέρουμε πως είναι. Ίσως λίγο πιο καλή απόδοση από τους υπόλοιπους να είχε ο Ζαμπά. Ίσως επειδή είναι επιθετικός, φαίνεται επειδή κάνει περισσότερες ενέργειες με τη μπάλα. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Και οι υπόλοιποι έπαιξαν πολύ καλά. Για το αμυντικό δίδυμο, Βαρέλα, Κρέσπο; Δεν έχω λόγια. Για τον Βιεϊρίνια; Τι να πω. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε διαδικασία σχολιασμού».

Για το αν αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το νταμπλ: «Φυσικά μπορεί, γιατί όχι;»

Για τα όσα λέγονταν πριν το ματς περί καλύτερου Ολυμπιακού: «Μερικά παιχνίδια έχουν άλλη βαρύτητα. Όταν παίζεις στην Τούμπα ή όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στο Καραϊσκάκη, είναι λογικό η απόδοση να πέφτει. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς. Προσπαθεί να παίξει, βάζει γκολ, κάνει ευκαιρίες. Όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετριάζεται η απόδοσή του. Όπως και ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια απόδοση στο Καραϊσκάκη. Όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς, βρήκε τον τρόπο να κερδίσει».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι: «Θα δούμε. Το καλοκαίρι είναι μπροστά. Αν δεν υπογράψω μένω ελεύθερος και όλα είναι πιθανά. Δεν λέω ότι σίγουρα θα έρθω, ή ότι μιλάω με τον ΠΑΟΚ. Λέω ότι από τη στιγμή που μένω ελεύθερος όλα είναι πιθανά. Φυσικά και θέλω να γυρίσω στον ΠΑΟΚ, από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να ζυγίσεις πολλούς παράγοντες».