Οι δύο επιλογές του Δώνη

Ανάμεσα στο 4-3-3 και στο 3-4-3 αμφιταλαντεύεται ο Γιώργος Δώνης, με την πρώτη επιλογή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δοκίμασε και τα δύο συστήματα στις προπονήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει στην απόφαση του.

Ανεξάρτητα με τον σχηματισμό, σίγουροι για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα. Αυτό σημαίνει ότι τέσσερις θέσεις αναζητούν κάτοχο, που θα μειωθούν στις τρεις αν ο Κουρμπέλης - με σπασμένη μύτη και προστατευτική μάσκα - πάρει το "ΟΚ" από το ιατρικό επιτελείο για να αγωνιστεί.

Στο επικρατέστερο ενδεχόμενο του 4-3-3, ο Διούδης θα είναι στην εστία, οι Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης οι δύο στόπερ, ο Γιόχανσον θα είναι ο δεξιός μπακ και ο Οικονόμου ο αριστερός μπακ, οι Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης και Κάτσε οι τρεις κεντρικοί χαφ (ή ο Τζανδάρης αν δεν παίξει ο αρχηγός), οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης και ο Μακέντα στην κορυφή.

Στο εναλλακτικό σενάριο του 3-4-3, ο Διούδης θα διατηρηθεί στην εστία, οι Παντελάκης, Κολοβέτσιος και Οικονόμου (ή Μαυρομάτης) θα είναι οι τρεις στόπερ, οι Γιόχανσον και Χατζηθεοδωρίδης οι δύο ακραίοι μπακ-χαφ, οι Κουρμπέλης (αλλιώς ο Χρήστος Δώνης) και Κάτσε οι δύο κεντρικοί χαφ, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Μακέντα ο μοναδικός προωθημένος.

Ο σκοπός του Δώνη είναι να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα αμύνεται αποτελεσματικά, θα είναι οργανωμένο, θα έχει τον έλεγχο και θα ψάξει το γκολ. Ασφαλώς, το "τρένο" δεν τρέφει αυταπάτες και περιμένει ότι ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί θεαματικά σε μία εβδομάδα. Ωστόσο, πλέον το ζητούμενο είναι η νίκη με κάθε μέσο, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια...