Ο Ολυμπιακός 6η νεαρότερη ομάδα στην Ευρώπη

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου ήταν αυτή με τον 6ο μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από τις 40 ομάδες που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης!

Ελάχιστοι το πρόσεξαν, ακόμα λιγότεροι έδωσαν βάση. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου ήταν μία από τις πιο νεαρές που έχει επιλέξει ο Ολυμπιακός για αγώνα Κυπέλλων Ευρώπης.

Ο μοναδικός 30άρης ήταν ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Όλοι οι άλλοι στην πιο παραγωγική τους ηλικία, αρκετοί εξ’ αυτών (Τσιμίκας. Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Σισέ) από 21 έως 23 ετών!

Η σούμα της ενδεκάδας που ξεκίνησαν το ματς οι ερυθρόλευκοι ήταν τα 24,5 χρόνια, ένας εντυπωσιακός μέσος όρος ηλικίας για την σημαντικότητα τέτοιου ματς, που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ του και δεν φοβάται να εμπιστευτεί τους νέους του παίκτες σε παιχνίδια που καίνε.

Η πορτογαλική εφημερίδα Record έβαλε κάτω τις ενδεκάδες των 40 ομάδων που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε Champions και Europa League (εκκρεμούν ακόμα 4 ζευγάρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) και έβγαλε ένα πολύ τιμητικό πόρισμα αρχικά για την Μπενφίκα και μετέπειτα για τον Ολυμπιακό.

Οι «αετοί» έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού η ομάδα που κέρδισε την Γαλατασαράι στην Πόλη είχε μέσο όρο ηλικίας τα 22,9 χρόνια, ενώ ο Ολυμπιακός εμφάνισε την 6η πιο νεανική ενδεκάδα από τις 40 ομάδες που έχουν μείνει εντός Ευρώπης και αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα.

Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι ο αντίπαλος του (Ντινάμο Κιέβου) παρέταξε ακόμα πιο νεαρή ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 23,8 χρόνια.

Δείτε εδώ το σχετικό Top-10, αλλά και τις ηλικίες των παικτών που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον αγώνα με τους Ουκρανούς.