Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, η Ξάνθη... τσίμπησε τον βαθμό!

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τρίποντο την αγωνιστική κυριαρχία της (1-1)! Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με τον Νούνιτς (είχε και δοκάρι), έχασαν πολλές ευκαιρίες για τη νίκη, όμως το γκολ του Αλμέιδα... έσωσε τον βαθμό για την Ξάνθη!   

Κάκιστο αποτέλεσμα για την ΑΕΛ που για δεύτερο σερί ματς παίρνει μονάχα έναν πόντο, δίχως όμως αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί και την έδρα της αλλά και το προβάδισμα που απέκτησε από νωρίς με επιβλητική εμφάνιση που κράτησε μόλις ένα 10λεπτο...

Ο βαθμός μπορεί να μην βοηθάει ούτε την Ξάνθη, όμως, η ομάδα του Ράσταβατς μπορεί να θεωρηθεί ωφελημένη από το αποτέλεσμα στην AEL FC Arena, δεδομένου πως βρήκε απάντηση στο γκολ που δέχθηκε από νωρίς και έμεινε δίχως να επιτεθεί στο δεύτερο μέρος, απομακρύνοντας σωστά όλους τους... παραλίγο κινδύνους στις κακές και ημιτελείς προσπάθειες των γηπεδούχων.

Χαμός 20 λεπτών και μετά... νηνεμία

Μέχρι και το 20ο λεπτό όπου είχε διαμορφωθεί το 1-1 του πρώτου μέρους, το παιχνίδι είχε τελικές, είχε ένταση, είχε δύναμη, είχε εκατέρωθεν γκολ και η εικόνα της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο, έδειχνε πως πρόκειται για προσπάθεια... επιβίωσης από τη μια και εξάντλησης κάθε πιθανότητας για κάτι... ευρωπαϊκό από την άλλη. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν έχοντας πατήσει γκάζι στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό, από σουτ του Φατιόν και ασταθή απόκρουση του Ζίβκοβιτς, ο Νούνιτς από κοντά έκανε το 1-0! Αμέσως οι Ακρίτες... ξύπνησαν, έτρεξαν, επιτέθηκαν, απείλησαν και στο 21' ο Αλμέιδα με γυριστή κεφαλιά από γέμισμα του Μπαριέντος με εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-1. Το ματς άνοιξε αρκετά, βέβαια κάποια στιγμή ήλθε και η... παύση πυρός μπροστά από τις δύο εστίες, σημειώθηκαν αρκετά λάθη, ενώ, το δυνατό παιχνίδι ανάγκαζε τον ρέφερι να μη βοηθάει τη ροή του παιχνιδιού με τα σφυρίγματά του...

Ίδρωσαν μάταια οι «βυσσινί»

Ο Φέστα έκανε αλλαγές στον σχηματισμό της ομάδας του, έβαλε τον Σεφέροβιτς να παίξει μπροστά από τα στόπερ με την έναρξη του δευτέρου μέρος κάνοντας 4-1-4-1 το σύστημα, αργότερα το άλλαξε ξανά σε 4-4-2 περνώντας και τον Ζίβκοβιτς στο ματς στη θέση του Γιακιμόβσκι, ενώ, οι Μπαργκάν και Νούνιτς επιθετικά έπαιρναν τις περισσότερες προσπάθειες ώστε οι «βυσσινί» ν' ανακτήσουν το προβάδισμά τους. Στο 59ο λεπτό, ο Νούνιτς που είχε πετύχει και το γκολ για την ομάδα του Φέστα στο πρώτο μέρος, έφυγε μόνος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και πλάσαρε στο δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Οι «βυσσινί» κατάφεραν να περιορίσουν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των Ακριτών και να πάρουν πρωτοβουλίες για να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων αντιμετώπιζε σωστά κάθε απόπειρα της ΑΕΛ. Η Ξάνθη πλέον είχε κλειστεί αποκλειστικά στα καρέ της και πρόσεχε τρομερά τα μετόπισθεν δίχως να ανεβάζει πολλά κορμιά πάνω από τη μεσαία γραμμή ακόμα και σε περιπτώσεις που είχε τη μπάλα. Στο 77' ο Μπαργκάν από αριστερά επιχείρησε να κάνει το μονοκόματο βολέ κερδίζοντας κόρνερ από κόντρα και δίχως ουσία σε οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση επίθεσης, έμεινε το 1-1 μέχρι τέλους.

MVP: Ο Νούνιτς για την ΑΕΛ σκόραρε, είχε δοκάρι, ήταν απειλητική η παρουσία του στα καρέ του Ζίβκοβιτς, πάλεψε με τους αμυντικούς της Ξάνθης, ήταν δραστήριος επιθετικά και μαζί με τον Μπαργκάν προσπαθούσαν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για το γκολ της νίκης...

Στο ύψος του: Ο Ντιρεστάμ αμυντικά για την Ξάνθη με καίριες τοποθετήσεις και ο Μπαργκάν για τη μαχητικότητα και την συμμετοχή στις φάσεις, όσο κι αν δεν του έβγαιναν ορισμένα από τα πράγματα που δοκίμαζε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φάκκης βρέθηκε στην επίθεση της Ξάνθης, πήρε την ευκαιρία του από τον Ράσταβατς, όμως στη γενικότερη μη απειλητική κατάσταση των φιλοξενούμενων στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ο νεαρός δεν βοήθησε και αντικαταστάθηκε από τον Μελιόπουλο στο 63'.

Η γκάφα: Το δοκάρι του Νούνιτς στο δεύτερο ημίχρονο καθώς έκανε το πλασέ με σωστή στάση σώματος, δίχως πίεση, έπρεπε να τελειώσει τη φάση και η τύχη δεν του έκανε το χατήρι. Αντιεπαγγελματική γκάφα έκανε και ο Αμορίμ που στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη θέση του εκνευρισμένου και κακού Σαρπόνγκ και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πήρε κάρτα γιατί του ήρθε να κλωτσήσει μακριά τη μπάλα σε πλάγιο άουτ. Πολύ κακή και ανόητη κίνηση επαγγελματία ποδοσφαιριστή δίχως καν να έχει προλάβει να νιώσει ένταση από το ματς...

Το στραγάλι: Ο Εμμανουήλ Σκούλας κλήθηκε να διευθύνει ένα παιχνίδι που ήταν τεράστιας σημασίας και για τις δύο ομάδες και κυρίως για την ΑΕΛ. Έβγαλε κάρτες, έπρεπε να διαχειριστεί τις μικροεντάσεις που ξεσπούσαν στον αγωνιστικό χώρο λόγω των δυνατών μαρκαρισμάτων, όμως γενικότερα δεν είχε μεγάλα προβλήματα. Έκανε λάθος με το κόρνερ υπέρ της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις, όμως δεν έβγαλε σε κάτι υπέρ της ομάδας του Φέστα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Κανένα χαμόγελο για την ΑΕΛ που αν και καλύτερη από τους Ακρίτες απέτυχε να φτιάξει κλασσικές φάσεις για γκολ και να παρουσιάσει αποτελεσματικότητα για να πάρει όλους τους βαθμούς στην προσπάθεια επιβίωσης. Τυχερή η Ξάνθη, που όμως κατάφερε να παίξει και αποτελεσματική άμυνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιακιμόβσκι (54' Ζίβκοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (83' Νούσιος), Σικάβκα (46' Σεφέροβιτς), Ντέλετιτς

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Μπαριέντος (76' Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Σαρπόνγκ (56' Αμορίμ), Φάκκης (63' Μελιόπουλος)