Το μέγεθος της απουσίας των Ιγκλέσιας-Μουνάφο

Ο Αστέρας χωρίς τους «Διόσκουρους» στον άξονά του μετρά μόνο ήττες, χωρίς να σκοράρει και βλέπει τους αντιπάλους του να φτάνουν με ευκολία στα καρέ του 

Οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο αποτελούν από πέρσι εκ νέου τους «Διόσκουρους» του Αστέρα στον άξονα, καθώς ο δεύτερος επέστρεψε το καλοκαίρι του 2017 στην Τρίπολη και «ενώθηκε» ξανά με τον συμπατριώτη του. Με τον οποίο συνυπήρξαν στους Αρκάδες στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014/15, όταν ο πρώτος γύρισε για λογαριασμό τους στη χώρα μας. 
 
Εκτοτε (από την αρχή της περασμένης σεζόν δηλαδή) αποτελούν τα βασικά «6αρο-8αρια» της ομάδας τους και εκ των πρωταγωνιστών τους. Μέχρι και την αναμέτρηση με τον Αρη, ουδέποτε έλειψαν και οι δύο από κάποιο παιχνίδι, αφού π.χ. πέρσι ο Μουνάφο «έχασε» μόνο την αναμέτρηση της Τούμπας, ενώ ο Ιγκλέσιας κατέγραψε 25 συμμετοχές. 
 
Στις 3 Φλεβάρη ο Αστέρας έπαιξε στη Ριζούπολη και στο 12' εκείνου του αγώνα ο Μουνάφο αντικαταστάθηκε από τον Ιγκλέσιας καθώς υπέστη θλάση και έκτοτε παραμένει νοκ άουτ. Μέχρι και τότε ο 31χρονος αγωνίζονταν non stop και δεν είχε γίνει ούτε αλλαγή σε κάποιο από τα 18 ματς που προηγήθηκαν.  
 
Λίγες ημέρες μετά εκτός τέθηκε και ο «αυτοκόλλητός» του και έτσι οι δυο τους απουσίασαν τόσο από την αναμέτρηση με τους «κίτρινους», όσο και από εκείνη του ΟΑΚΑ. Ο απολογισμός για τον Αστέρα ήταν δύο ήττες  χωρίς  καν να σκοράρει (3-0 και 1-0 αντίστοιχα), ενώ και τα νούμερα αποτυπώνουν  ανάγλυφα το μέγεθος του κενού που αφήνουν. Π.χ. και τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκαν οι Αρκάδες ήταν μέσα από τα καρέ τους (δείγμα της ευκολίας που έφταναν οι αντίπαλοι στην περιοχή τους), ενώ τους έγιναν αθροιστικά 11 τελικές μέσα από το «κουτί». 
 
Την ίδια στιγμή η απουσία του Ιγκλέσιας «πονά» και επιθετικά, αφού ο Αστέρας έβγαλε στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις μόνο μία τελική με το κεφάλι, αφού ο Αργεντινός χαφ είναι πολύ καλός με την μπάλα στον αέρα. 
 
Οι δυο τους, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, δεν θα αγωνιστούν ούτε κόντρα στον Ατρόμητο και απομένει να δούμε αν στην Τρίπολη έχουν βρει το «αντίδοτο» για το κενό που αφήνουν.