Μονοετής αποκλεισμός με διετή αναστολή από την UEFA στην ΑΕΚ

Αποφάνθηκε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA και τιμώρησε την ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Άγιαξ με ένα χρόνο αποκλεισμό με διετή αναστολή, πρόστιμο 80.000 ευρώ και δύο ματς κεκλεισμένων.

Ευθύς εξ αρχής η αποστολή των Λυσάνδρου - Αρκάδη ήταν δύσκολη στην Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου εκδικάστηκε την Πέμπτη (21/2) η υπόθεση της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ματς των ομίλων του Champions League με τον Άγιαξ.

Η Ένωση περίμενε την Παρασκευή (22/2) την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ν' αποφανθεί πράγμα που συνέβη. Τα αρμόδια όργανα, λοιπόν, αποφάσισαν μονοετή αποκλεισμό με διετή αναστολή, δύο ματς κεκλεισμένων και 80.000 ευρώ πρόστιμο.

Υπενθυμίζουμε πως το κατηγορητήριο εις βάρος της πρωταθλήτριας συμπεριλάμβανε όλα τα παρακάτω:

- Συμπλοκές

- Ρίψη αντικειμένων

- Φωτοβολίδες

- Εισβολή οπαδών

- Εμφάνιση παράνομου πανό

- Μπλοκάρισμα διέλευσης από διαδρόμους

Τα όσα άσχημα συνέβησαν στις 27/11/2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Άγιαξ είχαν... παρελάσει στα κυριότερα θέματα κορυφαίων Μέσων του εξωτερικού, όπως των Daily Mail, Mirror, Independent, Sun, Gazzetta, Record, USA Today. Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της USA Today που ανέφερε: "Ματς για το Champions League χάλασε από οπαδούς που πετούσαν βόμβες μολότοφ."