Λημνιός: «Καλύτεροι ποιοτικά από τον Άρη, στο… χέρι μας η νίκη»

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε πριν από το ντέρμπι με τον Άρη, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ποιότητα και είναι στο χέρι τους να πάρουν τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα της NOVA όπου ανέφερε:

Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο και έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον πρώτο λόγο, περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο μιας και ο κόσμος θα δώσει το παρών. Το τι θα γίνει στον αγώνα, είναι καθαρά δική μας δουλειά, πρέπει να δώσουμε το 100%. Ο Άρης έχει ποιοτική ομάδα, είναι επικίνδυνος. Έχει 2-3 παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλουμε να δώσουμε τον χώρο στον αντίπαλο, έχουμε καλύτερη ποιότητα από τον Άρη και είναι στο χέρι μας».

Για τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Άρη και πως αντιμετωπίζουν αυτό της Κυριακής που είναι το… τρίτο: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει λίγες αλλαγές στο ρόστερ και αυτό είναι καλό γιατί έχουμε καλή… χημεία, ο προπονητής και οι παίκτες συνεχίζουν να δουλεύουν στον ίδιο ρυθμό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Εμείς από την πλευρά μας κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τους τομείς που θα κριθεί το ντέρμπι: «Σίγουρα στην δύναμη, οι δύο ομάδες θ αμπουν αποφασισμένες από την αρχή. Εμείς τον τελευταίο καιρό βάζουμε πολλά γκολ που σημαίνει ότι αξιοποιούμε τις ευκαιρίες. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στον αντίπαλο και πιστεύω ότι όποιος αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα κάνει, θα πάρει τους 3 βαθμούς».

Για το γεγονός ότι παρά την απώλεια Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ βρίσκει νέους σκόρερ είπε: «Ο Πρίγιοβιτς ήταν ένα παίκτης ο οποίος μέσα στην περιοχή μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σκοράρει. Αλλά εκτός περιοχής δεν ήταν τόσο συμμετοχικός στο παιχνίδι των υπολοίπων. Ο Ακπόμ και ο Σφιντέρσκι από την άλλη είναι πιο συμμετοχικοί, δίνουν χώρο στους υπόλοιπους και γι’ αυτό βάζουμε περισσότερα γκολ με αρκετούς σκόρερ».

Για τον ανταγωνισμό στην ομάδα για την ενδεκάδα: «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και είναι δύσκολο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελυταίο παίκτη, όλοι δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και ο τεχνικός μας αξιολογεί ποιος έχει θέση στην ενδεκάδα».

Για το αήττητο: «Εμείς σκεφτόμαστε ότι πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Έχουμε διαφορά 9 βαθμών από τον δεύτερο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η εύκολη νίκη με τον Απόλλωνα με μεγάλο σκορ. Κάτι που δείχνει ότι η ομάδα δεν χαλαρώνει. Περιμένουμε να έρθει ο Μάιος και να είμαστε πρωταθλητές».

Για το πώς παραμένουν… προσγειωμένοι: «Το κλίμα στην ομάδα είναι τρομερό και αυτό είναι δουλειά του προπονητή μας. Επίσης κάθε ποδοσφαιριστής έχει την δική του προσωπικότητα. Αλλά όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον αγώνα που έρχεται και παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

Για τα Χρόνια Πολλά στον Ραζβάν Λουτσέσκου: « Έγινε μεγάλος ντόρος με τον προπονητή, καμιά φορά γελάμε. Προσωπικά εδώ δήλωσα ότι πρέπει να σηκώσει το πρωτάθλημα. Έγινε θέμα και με το σκουφί του, βγήκε και στην μπουτίκ και ξέρω ότι αρέσει στον κόσμο. Καμιά φορά γελάμε αλλά μένουμε προσγειωμένοι, ενώ δεν ξεφεύγουμε ποτέ από τα όρια. Έχει σκουφί, κασκόλ και άλλα…»

Για την ξεχωριστή σχέση με τον προπονητή του Δικεφάλου: «Έχουμε όλοι μία πολύ καλή σχέση με τον προπονητή μας, όλα με… μέτρο φυσικά. Τον σεβόμαστε και το καλό κλίμα είναι ένα κομμάτι της επιτυχίας που βρίσκεται η ομάδα στην πρώτη θέση».

Για τον κόσμο: «Μου στέλνουν προσωπικά μηνύματα και με στηρίζουν. Είναι ο 12ος παίκτης μας, δίνει την θετική του ενέργεια και είναι σημαντική η βοήθεια του από την αρχή».