«Κλείδωσε» την παραμονή του ο Πέδρο Μαρτίνς (2019-20) στον Ολυμπιακό

Μπορεί το ντέρμπι των «αιωνίων» να έλαβε πρόωρο κι άδοξο τέλος στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό δεν…χάλασε καθόλου τον Πέδρο Μαρτίνς. 

Ο Πορτογάλος κόουτς πήρε πόντους στο ΟΑΚΑ μέσω της καλής εμφάνισης και υπεροχής του Ολυμπιακού εντός του αγωνιστικού χώρου και στο σκορ (1-0) μέχρι το σημείο της διακοπής.

Τόσους πόντους, ώστε να βγαίνει πιο δυνατός από το…πονηρό διαγώνισμα της Καλογρέζας και να φτάνει πλέον στο σημείο να «κλειδώνει» την παραμονή του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», αν δεν πάθει κανένα πατατράκ στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος με Ατρόμητο (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Ξάνθη (εντός), Λαμία (εκτός) και ΑΕΛ (εκτός).

Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πορτογάλο κόουτς, έπειτα από την απώλεια του πρωταθλήματος και το κάζο του αποκλεισμού από την Λαμία στο Κύπελλο, ωστόσο ουδείς έβαζε στο χέρι του στη φωτιά και μπορούσε να πει με σιγουριά τι μέρα θα ξημέρωνε για τον Μαρτίνς στον Πειραιά, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν έφευγε νικητής από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Οι ψίθυροι για το μέλλον του, η γκρίνια και οι κραδασμοί εντός των τειχών, το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι πως θα έκαναν την επανεμφάνισή τους με απρόβλεπτη εξέλιξη σε περίπτωση γκέλας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η «γεμάτη» εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο «Σπύρος Λούης» σε συνδυασμό με το 4-1 επί του Άρη στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, εδραιώνουν τον Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα έχουν να λένε στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους τα στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ.

Οι δύο τελευταίες νίκες και κυρίως και πάνω απ΄όλα αυτή στο «clasico» με τον Παναθηναϊκό, προσφέρουν στήριξη και ηρεμία στον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος μπορεί απερίσπαστος πλέον να κάνει τα σχέδια του για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι άλλωστε εξηγούνται και τα χαμόγελα που ήταν έντονα ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του κόουτς στα αποδυτήρια της πειραϊκής ομάδας, μετά το (πρόωρο) τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνισή και την νοοτροπία νικητή που έβγαλαν στο χορτάρι.