Ανήλικοι οι 5 στους 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις και τους απαγόρευση την προσέλευση σε αγωνιστικούς χώρους, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου Βασιλειάδη.

Στο αυτόφωρο παρέπεμψε ο Εισαγγελέας τους οχτώ συλληφθέντες  για τα επεισόδια έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (17/3).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πέντε από τους οχτώ συλληφθέντες είναι ανήλικοι ενώ οι τέσσερις από αυτούς φέρεται να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Ο Εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης ενώ παράλληλα εξέδωσε και διάταξη για περιοριστικούς όρους, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Με αυτόν του δίνεται το δικαίωμα να τους επιβάλει με την άσκηση της ποινικής δίωξης και περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση προσέλευσης σε αγωνιστικούς χώρους, κάτι που έγινε στην περίπτωση των «8», και να μην χρειαστεί να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Ο δικαστής, όταν η υπόθεση φτάσει στο κατηγορητήριο, θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι των περιοριστικών όρων, η μη τήρηση των οποίων ισοδυναμεί με φυλάκιση.

Παράλληλα, ξεκινά η έρευνα για τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου για τα οποία οι Αρχές έχουν συλλέξει το σχετικό οπτικό υλικό από τις κάμερες του ΟΑΚΑ για να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.