«Αν είχαμε πυροβολισμούς θα περίμενε μια ώρα;»

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού απάντησαν στους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού ότι ο Φριτς δεν περίμενε μία ώρα για να διακόψει το ματς. Τι έλεγαν στην Πλατεία Αλεξάνδρας μετά την απολογία...

Οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού στην ένστασή τους στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Γερμανός διαιτητής δεν περίμενε μία ώρα για να διακόψει οριστικά το ματς, αλλά το έκανε στα 33 λεπτά. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού έδωσαν την δική τους απάντηση ως προς το προεδρείο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο νομοθέτης δεν αναφέρει ότι ο διαιτητής οφείλει να αναμένει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο προτού πάρει μία απόφαση. Αναφέρει το απώτατο όριο που δεν πρέπει να αναμένει περισσότερο ο διαιτητής. Η διάταξη είναι ξεκάθαρη: σου δίνει δικαίωμα να περιμένεις μέχρι μία ώρα να περιμένεις. Μετά από την ώρα, ο διαιτητής δεν έχει δικαίωμα να περιμένει ακόμα και αν το θέλει.

Η διάταξη βάζει απώτατο χρονικό όριο, αλλά αν θέλει μπορεί να το διακόψει νωρίτερα. Οποτεδήποτε το κρίνει πριν τη μία ώρα και η κρίση του είναι ανέλεγκτη, έχει το δικαίωμα να το διακόψει. Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Αν ο διαιτητής νιώσει μία ανασφάλεια, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι μπορεί να συμβεί κάτι, μπορεί να περιμένει μέχρι 60 λεπτά. Αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Αυτό μας δίνει το γράμμα του κανονισμού. Θα έπρεπε να κατασκευάσουμε κάτι άλλο, που θα ήταν αντίθετο σε όλο το κανονιστικό πλαίσιο. Είναι τρομακτικό αυτό αν το αντιληφθούμε σαν νομολογιακή κατασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χατζησαβάογλου με τον Δημήτρη Καρπετόπουλο να προσθέτει:

«Η ίδια διάταξη που εξετάζουμε, δίνει τη δυνατότητα στον διαιτητή να διατάξει την εκκένωση. Αν κρίνει ότι χρειάζεται, μπορεί να το κάνει. Εάν κρίνει ότι είναι απρόσφορη η εντολή, δεν το κάνει. Μπορεί να το κάνει μισή ώρα μετά την προσωρινή διακοπή. Η ίδια διάταξη δίνει στον διαιτητή την απόλυτη ευθύνη να κρίνει εάν μπορεί να συνεχιστεί το ματς. Ο διαιτητής έχει τη γενική εξουσία, βλέπει την κατάσταση και προφανώς, συνυπολόγισε ότι έχει προηγηθεί. Αν ένα ματς έχει διακοπεί για τέταρτη φορά, ο διαιτητής πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία ώρα, τότε το ματς θα κρατήσει πολλές φορές».

«Ενσταση για επικοινωνιακούς λόγους»
Τι έλεγαν στον Ολυμπιακό μετά την εκδίκαση της υπόθεσης; «Οτι ο Παναθηναϊκός ζητάει κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου. Να βγεί μια απόφαση που θα λέει πχ. ότι αν σε ένα γήπεδο βγουν δέκα Καλάσνικοφ και πυροβολούν στον αέρα δεν θα διακόπτει οριστικά αλλά θα περιμένει 60 λεπτά! Ή ότι αν κάνει 5 προσωρινές διακοπές θα πρέπει να δινει 5 60λεπτα χρόνο, οπότε ο αγώνας θα κρατάει... 8 ώρες!», όπως χαρακτηριζά τόνιζαν και πρόσθεταν «Τέλος, άλλο παράδειγμα αν μπουν οπλοφόροι παράγοντες (σας θυμίζει κάτι...?) δεν θα διακόπτει αλλά θα δίνει 60 λεπτά χρόνο να δει αν έφυγαν! Ο Παναθηναϊκός κάνει μια ένσταση για επικοινωνιακούς λόγους, αντί απλώς να καταδικάσει τους οπαδούς του, που τον καταδίακασαν...»