ΠΑΟΚ: «Σφιντέρσκι, ο επόμενος Πιάτεκ!»

Η ξεχωριστή αναφορά της «Corriere dello Sport» στον 22χρονο Πολωνό επιθετικό του ΠΑΟΚ και η σύγκρισή του με τον συμπατριώτη του Κρίστοφ Πιάτεκ της Μίλαν.

«Είναι 22 ετών, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο αγωνιζόταν στη Γιαγκελόνια, η οποία τον πούλησε στον ΠΑΟΚ. Οκτώ γκολ σε δεκαεπτά παιχνίδια του πολωνικού πρωταθλήματος, τρία γκολ σε έξι παρουσίες στην ελληνική Superleague. Η Τζένοα τον παρακολουθεί χαϊδεύοντας με την ιδέα μιας ακόμη χρυσής ιστορίας»!.

Έτσι ξεκινάει την αναφορά της στον Κάρολ Σφιντέρσκι η ιταλική αθλητική εφημερίδα, «Corriere dello Sport», στην ηλεκτρονική έκδοση της και μάλιστα προεξοφλεί ότι το καλοκαίρι ο Πολωνός επιθετικός θα απασχολήσει έντονα την Τζένοα, που τον είχε στα ραντάρ της το προηγούμενο διάστημα.

«Είναι είκοσι δύο ετών, γεννήθηκε στο Ράβιτς στις 23 Ιανουαρίου του 1997, είναι 1.84μ,, είναι αριστεροπόδαρος. Δυνατός, ευκίνητος, κεφάλι, γκολ με ακροβατικές κινήσεις. Έχει ένα στόχο: να επαναλάβει την άνοδο του Πιάτεκ», σημειώνει ο ρεπόρτερ. «Σημείωσε οκτώ γκολ σε δεκαεπτά παιχνίδια στο πολωνικό πρωτάθλημα, πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ στις 20 Ιανουαρίου. Το κόστος της μεταγραφής: δύο εκατομμύρια ευρώ. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Και στον ΠΑΟΚ σκόραρε αμέσως: τρία γκολ (με ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνη και Ατρόμητο) στην ελληνική Σούπερ Λιγκ και δύο γκολ στο Κύπελλο εναντίον του Πανιωνίου. Η Τζένοα προσπάθησε να έρθει σε μια συμφωνία με τη Γιαγκελόνια τον Ιανουάριο, ωστόσο τον κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός. Ο Σφιντέρσκι είναι μια λύση που συναρπάζει: το καλοκαίρι πλησιάζει», καταλήγει.