Παναθηναϊκός: Η επιβράβευση για τους μικρούς

Ο Γιώργος Δώνης έχει την ευχέρεια να πάρει αποστολή παίκτες από την Κ19 του Παναθηναϊκού, ώστε να τους δώσει ακόμα περισσότερα κίνητρα.

Μετά την αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στο αιώνιο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει την πεντάδα. Από την άλλη, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβιβασμού, αφού απέχει από τη χαμηλή "ζώνη" της βαθμολογίας. Επιπροσθέτως, εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει το "διπλό" από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη τη Δευτέρα (1/4), το οποίο άγχος θα εξαλειφθεί οριστικά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υφίστανται ρεαλιστικοί στόχοι... Ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει την πίεση του αποτελέσματος, έναν παράγοντα που επηρέαζε τις επιλογές του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, οπότε αναμένεται να μοιράσει τον χρόνο στους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το "τρένο" θα έχει τη δυνατότητα να επιβραβεύσει μερικούς από το τμήμα Κ19.

Εκτός από την ενδεκάδα, υπάρχει και ο πάγκος των επίσημων παιχνιδιών. Για έναν νεαρό, μερικές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και η συμμετοχή στην 18άδα αποτελούν την αναγνώριση των προσπαθειών του και του παρέχουν το αναγκαίο κίνητρο για να κοπιάσει ακόμα περισσότερο. Συγχρόνως, οι υπόλοιποι θα παρατηρούν την πρόοδο του και θα θελήσουν να τον ακολουθήσουν, βλέποντας πως όποιους δουλεύει, ανταμείβεται.

Ένας από τους βασικούς υποψήφιους προς επιβράβευση είναι ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος. Στο φιλικό του Παναθηναϊκού με το Μαυροβούνιο Κ21, ο 18χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε, μοίρασε ασίστ και κέρδισε πέναλτι. Κυρίως, όμως, ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και εφάρμοσε τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη. Ο 50χρονος προπονητής έχει υπόψη του τον Αθανασακόπουλο και ίσως είναι ο επόμενος μικρός που θα πάρει σε μία αποστολή...

Photo Credits: Eurokinissi