Αναμένει τις επιστροφές ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ έπειτα από το διήμερο ρεπό επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις με τον Μανόλο Χιμένεθ να περιμένει να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Εβδομάδα επιστροφών αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε στην ΑΕΚ με τους παίκτες να γυρίζουν το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) στα Σπάτα μετά το διήμερο ρεπό που είχαν για να μπουν έτσι σιγά σιγά σε ρυθμούς επανέναρξης του πρωταθλήματος ύστερα από τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Αναμένονται οι επιστροφές των Σιμόες και Μάνταλου

Ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει την επιστροφή του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος ξεπερνάει τη διάταση που τον ταλαιπώρησε και θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ώστε να είναι διαθέσιμος για το κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Ο Σεβιγιάνος κόουτς ελπίζει να δει κάτι ανάλογο και με τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα ακολουθούσε ατομικό για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και ο στόχος ήταν αυτή την εβδομάδα να μπει σε φουλ ρυθμούς για να μπορεί να υπολογίζεται και αυτός.Αντίθετα, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν θα μπορεί να υπολογίζεται με το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς (το οποίο δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμα και επέμβαση), ενώ ο Άλεφ ίσως καταφέρει μέσα στις επόμενες μέρες να επανέλθει έπειτα από τη διάταση οπίσθιων μηριαίων που είχε υποστεί, και έτσι δεν αποκλείεται κι αυτός να προλάβει το ματς με τον Παναιτωλικό. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θα λείψουν οι Ούρος Τσόσιτς και Έκι Πόνσε, που θα εκτίσουν λόγω καρτών.

Με λίγα λόγια, εκτός απροόπτου πάντα, ο Χιμένεθ θα δει με ικανοποίηση τα ονόματα των τραυματιών από το απουσιολόγιο να μειώνονται, ώστε να έχει όσες περισσότερες επιλογές γίνεται διαθέσιμες για την τελική ευθεία της σεζόν. Ένα διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ θα φορτσάρει όχι μόνο για να κλείσει με θετικά αποτελέσματα τη σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά και για να διεκδικήσει το Κύπελλο, το μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει για φέτος, αρχής γενομένης από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Λαμία την επόμενη εβδομάδα.

Λύσεις ξανά στο αριστερό άκρο

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε και την επικείμενη επιστροφή του Έλντερ Λόπες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έπειτα από έξι μήνες απουσίες λόγω της ρήξης χιαστών που είχε υποστεί. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ βρίσκεται στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται μέσα στη βδομάδα που διανύουμε να επιστρέψει, αν και όπως είναι λογικό δεν θα μπορεί να υπολογίζεται αμέσως έπειτα από έναν τέτοιο τραυματισμό. Ωστόσο, στη θέση του αριστερού μπακ, όπου η ΑΕΚ είχε ξεμείνει από λύσεις, ο Χιμένεθ έχει δει με μεγάλη ικανοποίηση τον Νίκλας Χουλτ από την περασμένη εβδομάδα να είναι έτοιμος και να μπορεί να βασίζεται ξανά πάνω του. Φυσικά από την Τετάρτη θα ενταχθούν ξανά και οι Βασίλης Μπάρκας, Μιχάλης Μπακάκης και Τάσος Μπακασέτας, οι οποίοι βρίσκονται με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020.

Εν αναμονή και της εκδίκασης στο CAS

Πέρα από τα αγωνιστικά, την εβδομάδα που διανύουμε στην ΑΕΚ περιμένουν και την εκδίκαση στο CAS για την υπόθεση της αφαίρεσης των τριών βαθμών που είχε επιβληθεί στην Ένωση για τα επεισόδια που είχαν γίνει εκτός ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είχε προσφύγει στο CAS και η εκδίκαση της προσφυγής έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη 28 Μαρτίου. Ήταν μια υπόθεση την οποία η ΑΕΚ θα πάλευε μέχρι τέλους, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση, και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι στην εκδίκαση της προσφυγής. Βέβαια η απόφαση δεν αναμένεται να βγει την ίδια ημέρα.