Ολυμπιακός: Εντολή για αριστερό μπακ

Ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει τους μάνατζερ που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια να είναι stand by και να "χτενίσουν" την αγορά για αριστερό μπακ, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να προκύψει πώληση Κούτρη - Τσιμίκα.

Λεονάρντο Κούτρης και Κώστας Τσιμίκας έχουν μοιραστεί φέτος χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Οι δύο αριστεροί μπακ έχουν σχεδόν ίδιο αριθμό αγώνων και περίπου ίδια λεπτά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ο 23χρονος (12/05/1996) Τσιμίκας μετρά 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (2.055 λεπτά), ενώ ο 24χρονος Κούτρης (23/07/1995) 22 (1.885 λεπτά). Αμφότεροι διεθνείς, αμφότεροι σε εξαιρετική ηλικία.

Ειδικά για τον Κούτρη το τελευταίο διάστημα γίνεται ο... κακός χαμός. Διαδοχικά ρεπορτάζ εκτός των συνόρων που φέρνουν τον πρώην μπακ του Εργοτέλη και του ΠΑΣ Γιάννινα στη λίστα σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων. Μόνο το τελευταίο τριήμερο έχουν γραφτεί τέσσερις ομάδες από την Αγγλία, αλλά και η Μαρσέιγ. Όλα αυτά βέβαια είναι στη θεωρεία, αφού αυτή τη στιγμή η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ δεν έχει πρόταση. Η μοναδική που είχε "σκάσει" ήταν αυτή του Ιανουαρίου από την ιταλική Τζένοα, την οποία αρνήθηκε η ΠΑΕ, καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν συμφέρουσα οικομικά.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να προκύψει επίσημη πρόταση για τον Κούτρη ή και για τον Τσιμίκα. Γι' αυτό σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα, τα στελέχη των "ερυθρόλευκων" έχουν ενημερώσει τους ξένους μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζονται, να είναι έτοιμοι για εναλλακτικές. Να έχουν δηλαδή έτοιμες λύσεις και προτάσεις στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει παίκτης με τη μορφή πώλησης.

Από τις 23 φετινές συμμετοχές ο Κούτρης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αγαπημένη του ομάδα είναι η Ίντερ και ποδοσφαιρικό του είδωλο ο Χαβιέρ Ζανέτι, οι 16 είναι στη Super League, οι τέσσερις στο Κύπελλο και οι τρεις στην Ευρώπη. Ο Τσιμίκας από την άλλη μετρά 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τέσσερις στο Κύπελλο και εννέα στην Ευρώπη.