Η ιστορική φωτογραφία του 6χρονου Γ.Σαββίδη... τσολιά

Μια ιστορική φωτογραφία του Γιώργου Σαββίδη από την παιδική του ηλικία. Μια φωτογραφία... αναμνήσεων του γιου του μεγαλομετόχου που μιλάει από μόνη της.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΟΚ, η αλήθεια είναι πως ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του. Δημοσιεύματα που έκαναν «πόλεμο» και μιλούσαν για... φιλοξενούμενο.

Και επειδή μια εικόνα... χίλιες λέξεις, η φωτογραφία του Γιώργου Σαββίδη στην ηλικία των 6 ετών από σχολική γιορτή, στην οποία ήταν ντυμένος τσολιάς, φαντάζει ιστορική. Μια φωτογραφία που αναδεικνύει τις αξίες και τα ιδανικά που μεγάλωσαν οι γιοι του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αξίες και ιδανικά που αφορούν την πατρίδα, με σεβασμό στη μνήμη εκείνων που έγραψαν ιστορία και έδωσαν νόημα στις λέξεις «ελευθερία» και «ανεξαρτησία». Και ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αποκτούν ακόμη περισσότερη αξία, σε μία εποχή που όλα τελούν υπό αμφισβήτηση...

«Αυτή η φωτογραφία έχει τη δική της μικρή ιστορία, είμαι έξι χρονών και βρίσκομαι στο χωρίο μου στη Μεγάλη Βρύση στο Κιλκίς. Όλους τους τοίχους της πλατείας τους γεμίζαμε με ΠΑΟΚ, το μικρόβιο μου είχε μπει από τότε βλέπετε. Ανήμερα της γιορτής της 25ης Μαρτίου φοράμε περήφανα την στολή του τσολιά!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Πόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σαββίδης.

Δείτε την σχετική ανάρτηση: