Παναθηναϊκός: Το τέλος της τιμωρίας που αφαιρεί το ουσιαστικό κίνητρο

 Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο(2019-2020), ο Παναθηναϊκός θα μπει στο πρωτάθλημα χωρίς στόχο που να του προσφέρει κάτι!  

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά την περυσινή εφιαλτική διαχείριση του συλλόγου, κατάφερε να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του κλαμπ στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη μετά την ντροπιαστική τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέκλεισε το τριφύλλι από τις διοργανώσεις της για μία φορά που ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα σε μία τριετία. Η πρώτη χρονιά της τιμωρίας ήταν η φετινή. Η σεζόν 2018-2019. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπόρεσε πέρυσι να σβήσει την ποινή(2017-2018), καθώς δεν εξασφάλισε μία θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη. Η δεύτερη χρονιά της τιμωρίας είναι εκείνη που έρχεται.

Η σεζόν 2019-2020. Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βγάλει από πάνω του αυτόν τον βραχνά, ξεκινώντας την σεζόν με την… προίκα του -6 που άφησε ο Αλαφούζος στην ΠΑΕ. Η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 θα είναι και η τελευταία της τριετίας που έχει τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο(2019-2020) είτε το τριφύλλι τερματίσει στην πεντάδα είτε όχι, η ποινή θα αφαιρεθεί την επόμενη σεζόν, καθώς φτάνει στο τέλος της. Από την στιγμή που πρωταθλητισμό αυτό το σύνολο είναι σχεδόν απίθανο να κάνει λόγω της τεράστιας διαφοράς στο μπάτζετ(είτε αυξηθεί 5 είτε 10% καμία ουσιαστική διαφορά δεν κάνει) σε σχέση με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και με δεδομένο ότι η είσοδος στην πεντάδα δεν προσφέρει ούτε καν το σβήσιμο της ποινής(όπως υπήρχε η δυνατότητα να συμβεί φέτος), η ερχόμενη σεζόν με εξαίρεση το Κύπελλο, ναι μεν θα έχει ως στόχο την βελτίωση της ομάδας και το όσο το δυνατόν μια υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, χωρίς κανένα ουσιαστικό κίνητρο. Ακόμη μία επιτυχία επί ημερών αυτής της διοίκησης…