Το σπάνιο στατιστικό με τους «Δώνηδες»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού σκόραρε ποδοσφαιριστής της ομάδας, ενώ στον πάγκο βρίσκεται ο προπονητής που είναι και πατέρας του. 

Ένα ξεχωριστό επίτευγμα σημείωσε ο Χρήστος Δώνης, στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη νίκη επί του Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. 

Ο Έλληνας χαφ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» που σκοράρει σε αγώνα της ομάδας και στον πάγκο βρίσκεται ο προπονητής – πατέρας του. 

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν στις 15 Ιανουαρίου 1997, όταν ο Μάκης Κατσαβάκης ως τεχνικός της Βέροιας πέρασε ως αλλαγής στον αγώνα με την Καστοριά τον γιο του, Νίκο, και εκείνος σκόραρε το 4-0.Οι άλλοι δύο ήταν: ο Χάρι Αουρέντνικ που είδε τον γιο του, Γιούργκεν, να πετυχαίνει γκολ στην ήττα με 3-2 του Εθνικού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 23 Δεκεμβρίου 1962, και ο ο Τεόντορ Μπρίνεκ του Ηρακλή που είδε το παιδί του, στο οποίο είχε δώσει το ίδιο όνομα, να σκοράρει στο εκτός έδρας 1-0 επί του Φωστήρα. 

Από εκεί και πέρα, ο Χρήστος Δώνης έχει άλλο ένα ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας χαφ είχε πετύχει ξανά τον Απρίλιο το μοναδικό του γκολ στο 4-0 επί της Κέρκυρας στις 20 Ιανουαρίου, ενώ στην εποχή που έπαιξε στον Ηρακλή πάλι τον ίδιο μήνα είχε τέσσερα γκολ. Στο 3-0 στην Κέρκυρα, στο 1-0 επί του Λεβαδειακού στη Θεσσαλονίκη, στο 2-1 στα Γιάννενα και στο 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.