Γιατί επιλέγει Χατζηγιοβάνη για την βιτρίνα...

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για ποιον από τους Κουρμπέλη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, θα προτιμούσαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να πουλήσουν το καλοκαίρι.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι "ανακυκλώνεται" συχνά το όνομα του Τάσου Χατζηγιοβάνη, ως υποψήφιου προς πώληση το προσεχές καλοκαίρι. Έτσι και αλλιώς, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει πολλά... ασημικά που θα μπορούσαν να πιάσουν υψηλή τιμή στην αγορά. Για την ακρίβεια, Έλληνες με αξία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού: οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Τάσος Χατζηγιοβάνης και Γιάννης Μπουζούκης. Ο καθένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες, είναι οι μόνοι που θα αποφέρουν ένα σοβαρό αντίτιμο στο ταμείο της ΠΑΕ στο ενδεχόμενο μεταγραφής.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι για κάθε παίκτη υπάρχει διαφορετική αξιολόγηση. Καταρχάς, ο Νίκος Νταμπίζας δεν "καίγεται" να πουλήσει ποδοσφαιριστή και θα εγκρίνει την πώληση μόνο αν ικανοποιηθεί από την προσφορά. Ειδάλλως, ο τεχνικός διευθυντής δεν πρόκειται να συναινέσει σε ξεπούλημα. Η ΠΑΕ εξυγιαίνεται από τα χρέη, ακόμα χρειάζεται κεφάλαια για να ανταποκρίνεται στους μηνιαίους διακανονισμούς, όμως έχει το περιθώριο να καλύψει τις υποχρεώσεις της χωρίς να δώσει σε τιμή... ευκαιρίας τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της. Είναι μία πολιτική που τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει και τη συγκατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου.

Προς το παρόν, το ερώτημα έχει θεωρητική υφή, αλλά απασχόλησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού: ποιον από τους Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη θα προτιμούσαν να "χάσουν"; Η επιλογή δεν είναι εύκολη, αφού υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τον καθένα. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού τα έχουν ζυγίσει και μάλλον έχουν καταλήξει

ΟΙ ΛΟΓΟΙ
Αν κάποιος,λοιπόν, έβαζε το... πιστόλι στον κρόταφο των "πράσινων" και έπρεπε να επιλέξουν έναν παίκτη από τους τρεις για να τον πουλήσουν, θα έλεγαν τον Χατζηγιοβάνη. Δεν θα τον έδειχναν με... ελαφρά καρδιά, αλλά εκτιμούν ότι η ομάδα μπορεί να αναπληρώσει πιο εύκολα τον 22χρονο εξτρέμ σε σχέση με τους άλλους δύο. Αυτό ισχύει διότι:

* Ο Κουρμπέλης είναι ο αρχηγός, έχει επιρροή στα αποδυτήρια και δύσκολο να αντικατασταθεί ως προσωπικότητα και ως οντότητα στον Παναθηναϊκό.

* Ο Μπουζούκης θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στο ρόστερ, διανύει την πρώτη σεζόν του,  η θέση του είναι κομβική και έχει πιο σημαντικά περιθώρια εξέλιξης.

* Ένα "δεκάρι" είναι πιο δύσκολο να παραχθεί από την ακαδημία, συγκριτικά με έναν εξτρέμ που "βγαίνει" πιο συχνά.

* Η επόμενη σεζόν θα είναι η τέταρτη για τον Χατζηγιοβάνη στην πρώτη ομάδα και εκτιμάται ότι πλησιάζει το "ταβάνι" των ικανοτήτων του.

* Ο Χατζηγιοβάνης παρουσιάζει περισσότερες μεταπτώσεις στην απόδοση του: από τον σούπερ πρώτο γύρο, στον απογοητευτικό δεύτερο.

* Σωματοδομικά, ο Χατζηγιοβάνης είναι έτοιμος για να παίξει στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τον Μπουζούκη, ο οποίος δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στους ρυθμούς της Superleague και νιώθει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Φυσικά, τα προαναφερόμενα δεν σημαίνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει τον Χατζηγιοβάνη αύριο το πρωί. Ο Νταμπίζας είναι ξεκάθαρος: θα πει το "ναι" σε μία πώληση, μόνο αν την κρίνει συμφέρουσα. Αλλιώς, ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό χωρίς ενδοιασμούς και αστερίσκους...