(ΔΗΛΩΣΗ) Ο πρόεδρος της Μπράγκα για ΑΛΕΦ

Ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαντόρ παρουσιάζεται αμετακίνητος με δηλώσεις του στο gazzetta.gr αναφορικά με την πιθανότητα να παραχωρήσει τον Άλεφ στην ΑΕΚ κάτω από την οψιόν που έχει συμφωνηθεί.

Η περίπτωση παραμονής του Άλεφ στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν είναι από αυτές που παραμένουν ανοικτές, ωστόσο σύντομα θα ξεκαθαρίσει από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και αναμένονται να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να «τρέξει» ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ένωσης για του χρόνου.

Η οψιόν αγοράς του από την Μπράγκα, η οποία είχε συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι όταν ο Βραζιλιάνος χαφ υπέγραφε με τη μορφή δανεισμού, ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που η ΑΕΚ, όπως είναι απόλυτα λογικό, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει για να τον κάνει δικό της.

Από την πλευρά της πορτογαλικής ομάδας εμφανίζονταν εδώ και μήνες αμετακίνητοι αναφορικά με την οψιόν που έχει συμφωνηθεί, στάση που διατηρούν μέχρι και σήμερα. Κάτι που επανέλαβε ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαντόρ με δηλώσεις του στο gazzetta.gr, χαρακτηρίζοντας «αδύνατο» το ενδεχόμενο να μπει σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του Άλεφ σε χαμηλότερη τιμή, παρά το γεγονός ότι θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

«Για τον Άλεφ, όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια οψιόν αγοράς στη συμφωνία. Αυτή είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ. Είναι αδύνατο να διαπραγματευτούμε ένα ποσό κάτω από αυτή την τιμή», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Μπράγκα.

Μάλιστα, ο Σαλβαντόρ πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που ο Άλεφ έχει συμβόλαιο στην ομάδα του ως το καλοκαίρι του 2020, είναι πιθανό να υπολογίζεται την επόμενη σεζόν, εφόσον η ΑΕΚ δεν προχωρήσει στην ενεργοποίηση της οψιόν για την αγορά του.

«Ο Άλεφ δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Μπράγκα. Συνεπώς αν η ΑΕΚ δεν κάνει χρήση της συγκεκριμένης οψιόν, τότε είναι πιθανό να αγωνίζεται εδώ την επόμενη σεζόν».

Όπως και να έχει, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και οι υπεύθυνοι για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ εξετάζουν περιπτώσεις παικτών για τη μεσαία γραμμή ενόψει καλοκαιριού. Στο κιτρινόμαυρο ρόστερ για τον χώρο του κέντρου δεδομένα θα υπάρχουν οι επιλογές των Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλου και του νεαρού Σαμπανάτζοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι η απόκτηση ενός χαφ βρίσκεται μέσα στις μεταγραφικές προτεραιότητες της Ένωσης.