Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να περάσει ένα εύκολο απόγευμα στη Λαμία, παίρνοντας το «διπλό» (1-3) σε ένα εντελώς διαδικαστικό παιχνίδι. Καμαρά, Φορτούνης και Χασάν τα γκολ των «ερυθρόλευκων».
Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε στο ΔΑΚ ωστόσο έστω κι έτσι κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη (3-1) επί της Λαμίας, της ομάδας που του στέρησε πριν από λίγο καιρό τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα τρόπαιο στη σεζόν, σε ένα ματς-αγγαρεία και για τις δύο ομάδες. Γεγονός που αποτυπώθηκε και στο συνολικά μάλλον μετριότατο θέαμα στα 90 λεπτά του, παρά τα τέσσερα συνολικά γκολ που σημειώθηκαν.
Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, σε αντίθεση με τα αρκετά τελευταία παιχνίδια του, συνολικά η απόδοση του Ολυμπιακού δεν ήταν αντίστοιχα καλή, χωρίς να έχει μεγάλη επιθετικότητα, όμως αυτή τη φορά είχε την... κυνικότητα. Στην πρώτη τους, επί της ουσίας, φάση στο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Καμαρά μετά το γύρισμα του Ποντένσε και στη συνέχεια έλεγξαν με μεγαλύτερη άνεση το ματς.
Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν συνολικά μάλλον κακό, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά με κυκλοφορία μπάλας και υπομονή, αλλά να μην καταφέρνουν να διασπάσουν την καλά στημένη -ως συνήθως- άμυνα της Λαμίας. Παρά το συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας των «ερυθρόλευκων» -σταθερά γύρω στο 70%- οι τελικές πάσες ήταν κακές με αποτέλεσμα να μην φτάνει η μπάλα στην περιοχή της Λαμίας. Η ομάδα του Χάβου πάλι, αρκέστηκε στο να περιμένει αυτή του Μαρτίνς, ψάχνοντας κάτι καλό στις αντεπιθέσεις. Βρήκε δύο καλές κόντρες τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύθηκε, ενώ μετά το 0-1 του Ολυμπιακού στο 35' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τον Ολυμπιακό να παίζει όσο χρειάζεται για να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, σε ένα ούτως ή άλλως διαδικαστικό παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και παρότι η Λαμία εκμεταλλεύθηκε μια στιγμή αδράνειας στην «ερυθρόλευκη» άμυνα για να ισοφαρίσει με τον Ασούμπρε, οι Πειραιώτες πήραν αμέσως και πάλι το προβάδισμα με μια υπέροχη απευθείας εκτέλεση του Κώστα Φορτούνη. Λίγο πριν το φινάλε, δύο αλλαγές του Μαρτίνς, ο Νάτχο και ο Χασάν σφράγισαν τη νίκη της ομάδας τους με τον πρώτο να κάνει την ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει για το τελικό 1-3.