Έτσι χάνει τον καλύτερο του παίκτη ο ΠΑΟ

Για την περίπτωση του Εμάνουελ Ινσούα ίσως να μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν.

Βάσει σταθερότητας, διάρκειας και συνέπειας, με τον Αργεντινό μάλιστα να ακολουθεί και αντίθετη... πορεία από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα "ξεφούσκωσαν" σε αντιδιαστολή με τον 28χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος ανέβαζε στροφές ή έστω τις διατηρούσε σε πάνω από τον μέσο όρο της ομάδας επίπεδο.

Όπως σε αρκετούς από τους θεωρούμενους βασικούς ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού", έτσι και στην περίπτωση του έμπειρου αμυντικού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Οπότε, εύλογα, και αυτός εντάσσεται στην κατηγορία των "είτε ανανεώνουν, είτε παραχωρούνται" για τη διοίκηση του συλλόγου, προκειμένου να μη ρισκαριστεί να αποχωρήσει του χρόνου χωρίς να μπει ούτε ευρώ στα ταμεία των "πράσινων". 

Ο Εμάνουελ Ινσούα εισπράττει κατά μέσο όρο ετησίως 250.000 ευρώ (220.000 πήρε τον πρώτο χρόνο, 250 φέτος, 280 προβλέπεται να πάρει την επόμενη χρονιά - όλα αυτά τα ποσά χωρίς να συνυπολογίζονται τα συμφωνημένα μπόνους συμμετοχών).  Ποσό... νορμάλ για τον "μνημονιακό" Παναθηναϊκό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη σχέση απόδοσης - κόστους, αλλά σε κάθε περίπτωση οριακό για να γίνουν συζητήσεις επέκτασης συμβολαίου.

Και αυτό γιατί, πολύ λογικά, ο Αργεντινός -όπως κάθε ποδοσφαιριστής στη θέση του- θα έχει ως βάση τουλάχιστον το ποσό που θα εισπράξει την επόμενη χρονιά. Συνεπώς, για να το κάνουμε… πενηνταράκια, μια 300άρα, όπως εκτιμάται, μέσα στο νερό θα αξιώσει ο 28χρονος άσος. Και εδώ είναι το όριο που αναφέραμε πριν, αφού το συγκεκριμένο ποσό θα είναι πιθανότατα και το πλαφόν των απολαβών σε 2-3 "σπέσιαλ" περιπτώσεις που (υπάρχει πλάνο για) να ενταχθούν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν.

Ο παίκτης, έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να παραμείνει στην ομάδα, με διατύπωση όμως πολύ προσεκτική. Δεν μίλησε για επέκταση, αλλά για παραμονή. Και αυτή, βάσει συμβολαίου, είναι διασφαλισμένη για έναν χρόνο ακόμη. Μοιραία, ο Παναθηναϊκός διαρρέι πως δεν βιάζεται για την περίπτωση του Αργεντινού, αφού είπαμε πως δεδομένης της θέσης, αλλά και των προβλεπόμενων απαιτήσεών του, ο λογαριασμός ίσως ξεφύγει.

Ακόμη λοιπόν μια δύσκολη όπως φαίνεται εξίσωση για τους ανθρώπους του συλλόγου και αυτό παρότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει εκδηλώσει την παραμικρή επιθυμία να... σηκώσει μπαϊράκι, αξιώνοντας μεταγραφή (όπως έκανε πέρυσι το καλοκαίρι για παράδειγμα, θέλοντας να μετακομίσει στη Λας Πάλμας του, τότε προπονητή της, Μανόλο Χιμένεθ).