Το «δέσιμο» του Ματσίς στην Κάντιθ και η ΑΕΚ

Δεν τα λες και καλά για την Ένωση τα τελευταία νέα από το…μέτωπο του Βενεζουελάνου εξτρέμ της Κάντιθ που παραμένει διαχρονικά στην μεταγραφική ατζέντα των «κιτρινόμαυρων». Το SDNA έχει τις λεπτομέρειες.

Το΄βαλε σκοπό ο Ντάρβιν Ματσίς να πάρει από το χέρι την Κάντιθ και να την οδηγήσει…μόνος του στην Primera Division.

O 26χρονος εξτρέμ που διατηρεί σταθερά πολλούς…φαν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και το όνομά του παραμένει αποθηκευμένο στη short list των «κιτρινόμαυρων», σκοράρει «κατά ριπάς» στα τελευταία τρία παιχνίδια ανεβάζοντας την δημοτικότητά του εντός των τειχών.

Γκολ με την Ρεάλ Σαραγόσα, χατ – τρικ με την Λας Πάλμας και «χρυσό» τέρμα στο τελευταίο παιχνίδι της Κάντιθ με αντίπαλο την Νουμάνθια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων που χάρισε τη νίκη (2-1) στην ομάδα του.

Με τον Ματσίς να διανύει περίοδο «διαβολεμένης» φόρμας η Κάντιθ αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της Segunda Division και κινείται σε τροχιά – ανόδου, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στην ΑΕΚ φυσικά και δεν θα ήθελαν επ΄ουδενί να έρθει η…προαγωγή της Κάντιθ στην Primera, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως η οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του από την Ουντινέζε ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και...άντε γεια!

Ακόμα πάντως κι αν η Κάντιθ δεν εξασφαλίσει τελικά το εισιτήριο για την άνοδο στην Primera, είναι τέτοιες οι εμφανίσεις (24 συμμετοχές – 9 γκολ) του Ματσίς που είναι βέβαιο πως στην ισπανική ομάδα θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τον δανεισμό του από την Ουντινέζε στην οποία ανήκει μέχρι το καλοκαίρι του 2022.