Το "όχι" για Χολσχάουζερ

Ο Αυστριακός μέσος προτάθηκε εκ νέου στην Ένωση, ωστόσο με Χιμένεθ προπονητή, η προοπτική συνεργασίας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης.

Ήταν 29 Μαΐου 2018, όταν ο Αυστριακός μέσος Ράφαελ Χολσχάουζερ, άνοιξε μια νέα πόρτα στην καριέρα του και αυτή δεν ήταν της ΑΕΚ, παρόλο που το όνομά του είχε πολυσυζητηθεί εντός του κιτρινόμαυρου αρχηγείου στο Μαρούσι.

Τότε, τόσο ο προπονητής της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ, όσο και τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος, είχαν αποφανθεί ότι δεν πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά που η ΑΕΚ είχε ανάγκη.

Μεταξύ άλλων, τα πιο έμπειρα μάτια διέγνωσαν ότι "είναι παίκτης με νοοτροπία αλάνας" και εκφράστηκαν με προβληματισμό για το αν ένας ποδοσφαιριστής με την τακτική αντίληψη και αγωνιστική φιλοσοφία του Χολσχάουζερ θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, μην έχοντας τον πρώτο ρόλο, όπως συνέβαινε τότε στην Αούστρια.

Εκεί ξεχώριζε σε ένα σύνολο που έχει μάθει να του αφήνει τη μπάλα ώστε να αποφασίζει για τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ως ένας αργός κουβαλητής (σε ρόλο deep lying playmaker) με ομολογουμένως καλή μεταβίβαση και δυνατό σουτ, που όμως έχει μάθει σε ένα μετριότατο σύνολο, να κινείται όλο το σύμπαν γύρω του.

Η μετακόμισή του στην ελβετική Γκρασχόπερς αποδείχτηκε μια αποτυχημένη επιλογή για τον ίδιο και την ομάδα, καθώς δεν συμπλήρωσε ούτε τον πρώτο χρόνο της διετούς συνεργασίας του με εκείνη. Οι Ελβετοί δεν αξίωσαν τίποτα, τον άφησαν ελεύθερο έχοντας απογοητευτεί από την παρουσία του και εκείνος (αυτο)προτάθηκε εκ νέου στην ΑΕΚ.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΛΕΡΤ ΑΝΑΒΙΩΣΕ
Μια μέρα λοιπόν στο Μαρούσι, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, προφανώς ως ο αποδέκτης της εκ νέου προσέγγισης από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, επανέφερε το θέμα του προς συζήτηση. Ασφαλώς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ένας παίκτης που είχε απορριφθεί, εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο.

Ωστόσο, με προπονητή τον Χιμένεθ, ο Χολσχάουζερ δύσκολα θα διαβεί την πόρτα της ΑΕΚ. Αφενός δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που η ομάδα αναζητά για τη μεσαία γραμμή της (δύναμη, τρεξίματα, άλμα, όγκο, καλύψεις, όσα δηλαδή πρέπει να έχει ένα 6αρι "σκύλος"), από την άλλη ουδέποτε ο συγκεκριμένος παίκτης έκανε κλικ στον Ισπανό τεχνικό.

Η πλευρά του Χολσχάουζερ έχει ισχυριστεί ότι πέρυσι εν τέλει, η δουλειά δεν έγινε λόγω του οικονομικού και όχι εξαιτίας της αντίθεσης Χιμένεθ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ίσως να προσπάθησαν στην ΑΕΚ και με προπονητή τον Ουζουνίδη. Ίσως να είναι απλά παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά του παίκτη. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό που ο Ισπανός θέλει.