AEK: Αυτούς τσεκάρει, αυτοί τη... θέλουν

Η ΑΕΚ ξεκινάει από νωρίς τον σχεδιασμό για την νέα σεζόν και στο μεταγραφικό ραντάρ περιλαμβάνονται παίκτες οι οποίοι δεδομένα θέλουν να αγωνιστούν με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ποιοι είναι οι παίκτες που τσεκάρονται και ποιοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Η φετινή σεζόν ανέδειξε πολλές από τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ της Ένωσης και οι αλλαγές σε αυτό αναμένεται να είναι δραστικές.

Μεγάλη βάση αναμένεται να δoθεί στα μετόπισθεν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sportime», η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τον Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος έχει παραγκωνιστεί στην Άντερλεχτ μετά το γνωστό ερωτικό σκάνδαλο και ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει από το Βέλγιο. Ωστόσο, για να επιτευχθεί ένας νέος «γάμος» μεταξύ των δυο πλευρών θα πρέπει ο παίκτης να ρίξει «ψαλίδι» στις αποδοχές του και οι Βέλγοι να έχουν λογικές απαιτήσεις σε ένα ενδεχόμενο deal.

Το τελευταίο όνομα που ακούστηκε για το κέντρο της άμυνας είναι αυτό του Ντίλαν Ουεντραογκό, ο οποίος αγωνίζεται στον Απόλλωνα Λεμεσού και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μονακό, με την ΑΕΚ να τηρεί σιγή ιχθύος πάνω σε αυτές τις φήμες.

Αρκετές περιπτώσεις εξετάζονται και για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Ροντρίγκο Γκάλο πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πόρτα της εξόδου. Το όνομα του Εμάνουελ Σάκιτς υπάρχει πάντα στο προσκήνιο, ενώ τσεκάρονται και αρκετά ονόματα από το εξωτερικό.

Για τον χώρο της μεσαίας γραμμής βασικός υποψήφιος είναι ο 21χρονος χαφ από το Μάλι, Αλιού Ντιένγκ, τον οποίο η Ένωση παρακολουθεί εδώ και αρκετούς μήνες και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δώσει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Εν αναμονή των εξελίξεων με την παραμονή ή μη του Έκι Πόνσε, η πρώτη εναλλακτική για την κορυφή της επίθεσης ακούει στο όνομα του γνωστού και μη εξαιρετέου, Σέρχιο Αραούχο, του οποίου η περίπτωση θεωρείται εξίσου δύσκολη.

Βεβαίως, στο τραπέζι θα πέσουν και τα ονόματα των παικτών που αναμένεται να... κουνήσουν μαντήλι. Μεταξύ των επικρατέστερων προς αποχώρηση είναι ο Βασίλης Μπάρκας, ενώ παράλληλα αναζητείται αγοραστής για τον Μάρκο Λιβάγια.