Ανοιχτές μεταγραφές μετά από 16 μήνες!

Ο Παναθηναϊκός, μετά τη διαδικασία αδειοδότησης, θα έχει ως μόνη ποινή πρόστιμο 20.000 ευρώ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52. Άρα μπορεί να ενισχυθεί κανονικά…

Το «τριφύλλι» για 2 μεταγραφικές περιόδους δεν μπορούσε να ολοκληρώσει ελεύθερα προσθήκες εξαιτίας των μεταγραφικών περιορισμών. Επιβλήθηκαν από τη μη αδειοδότηση της σεζόν 2018-2019. Άρχισε τη Super League της ίδιας περιόδου με -6 βαθμούς. Γλιτώνοντας τον υποβιβασμό λόγω της αλλαγής των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Η οικονομική εξυγίανση, που εξελίσσεται στον σύλλογο, άλλαξε τα δεδομένα. Στον Παναθηναϊκό δεν χορηγήθηκε άδεια για συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA). Με το «τριφύλλι» έτσι και αλλιώς να είναι σε καθεστώς τιμωρίας.

Για τους «πράσινους» το σχετικό εδάφιο της ανακοίνωσης της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2018), με μόνη ποινή την επιβολή προστίμου έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ».

Αυτό σημαίνει πως η νέα χρονιά θα αρχίσει δίχως αφαίρεση βαθμών, με ανοιχτές μεταγραφές μετά από 16 μήνες, εξέλιξη που περίμενε ο Παναθηναϊκός. Το Sportime, με χειρουργική ακρίβεια, είχε ενημερώσει από τις 13 Μαρτίου για το κενό στον φάκελο των «πράσινων», με τη μη εκπλήρωση του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ!